Új ablakot szeretnél a fürdőszobába? Megmutatjuk, miért érdemes tetőablakokkal tervezni!

A fürdőszoba számos lakásban elhanyagolt helyiség. Életünk közel felét a hálószobánkban töltjük, de abba belegondoltál már, mennyit időzünk a fürdőszobában?

3 ok, ami miatt érdemes tetőtéri ablakot tervezni a fürdőbe

Egy becslés szerint hetente 1 óra 42 percet töltünk a fürdőszobában. Ez már önmagában is elegendő ok, hogy vonzó és otthonos környezetet alakítsunk ki, ahol szívesen elidőzünk. A lenyűgöző fürdőszobák egyik közös pontja pedig a tetőablak. 

A fürdőszobai tetőablakoknak számos előnyük van: ismerd meg közülük a legfontosabbakat!  

Természetes fény a privát szféra feláldozása nélkül

A tetőablakot magasra szerelheted be, így garantáltan senki nem fog belátni rajta – kényelmesebb és biztonságosabb megoldás a fürdőszobába, mint egy hagyományos homlokzati ablak.  

Optikailag nagyítja a teret

A fürdőszoba általában nem a lakás legnagyobb tere, sőt gyakran a legkisebb helyiség, így előfordulhat, hogy kihívást jelent a dekorálás és a bevilágítás, de egy tetőtéri ablakkal mindkettőről gondoskodhatsz. Az ilyen ablakok magasságának és elhelyezkedésének köszönhetően nagyobbá tehetik a teret, és mivel beépülnek a tetőbe, rengeteg napfényt engednek a fürdőszobába, ami vonzó, tágas hangulatot kölcsönöz a helyiségnek.  

Friss levegő és szellőzés

Zuhanyzás közben a fürdőszoba levegője nedvessé és párássá válik, így létfontosságú a friss levegő és a megfelelő szellőztetés. A fürdőszobai klíma megsínyli az elégtelen szellőzést. Egy nagy méretű fürdőszobaablak, amelyet a zuhanyzás után kinyithatsz, megfelelő légáramlást és jobb beltéri klímát biztosít.  

A megfelelő fürdőszobai ablakok kiválasztása

A megfelelő fürdőszobai ablakok kiválasztása során számos szempontot érdemes figyelembe venni. Ha az a cél, hogy minél több napfényt engedjen be, akkor meg kell tudnod, hogy milyen tájolású. Ennek ismeretében kiszámíthatod, hogy hová a legjobb elhelyezni az ablakot. Ha a szellőzés a legfontosabb, akkor érdemes minél magasabbra szerelni az ablakot, mivel így jobban körbejár a levegő a helyiségben.    

Elektromos tetőtéri ablakok – természetes út a napfény számára  

Az elektromos vagy napelemes tetőablakok ideálisak a kisebb fürdőszobákba, amelyek sokszor szűkösnek érződnek. Az ablak segíthet kitágítani a teret, de fontos, hogy megfelelő magasságba építsük be, hogy ne lássanak be rajta. Erre kiválóan alkalmasak a napelemes vagy elektromos tetőablakok, amelyek távolról, egy fali kapcsolóval vagy akár okostelefonnal nyithatók és zárhatók. 

Válassz olyan tetőablakot, amelynek nem jelent gondot a pára!

Ha tetőablakot építtetsz be, ügyelj a helyiségnek megfelelő belső burkolat kiválasztására! Ha gyakran veszel forró fürdőt, ez a szoba rendkívül párás lesz, így érdemes lehet nedvességálló poliuretán bevonattal rendelkező tetőablakot vásárolni. A modern, fehér színű VELUX poliuretán bevonatos billenő tetőablakok karbantartásmentesek, könnyű őket tisztítani és szárazon tartani. 

Árnyékolók és redőnyök  

A tetőtéri ablakok esetében a magánélet megóvása is mindig fontos szempont. Ha valaki belát a fürdőszobaablakon, akkor érdemes reluxát is vásárolni: ez a diszkrét megoldás garantáltan távol tartja a kíváncsi tekinteteket. Reluxáink nedvességállóak, így fürdőszobákba is ideálisak.  

VELUX ACTIVE with NETATMO– működtesd tetőablakaid és szabályozd a beltéri klímát!

Intellinges, automatizált beltéri klímaszabályozónk, a VELUX ACTIVE csak a VELUX napelemes és elektromos tetőablakokkal, árnyékolókkal és redőnyökkel kompatibilis.  

A VELUX ACTIVE szenzoraival figyeli a beltéri levegő minőségét, a hőmérsékletet, a páratartalmat és a szén-dioxid-szintet, így gondoskodik a szoba rendszeres szellőztetéséről.    

Egy becslés szerint hetente 1 óra 42 percet töltünk a fürdőszobában. Ez már önmagában is elegendő ok, hogy vonzó és otthonos környezetet alakítsunk ki, ahol szívesen elidőzünk.  

Kapcsolódó cikkek

Miért VELUX?

Átformáljuk a teret

Napfényes megoldásaink segítenek abban, hogy extra életteret tudhass magadénak a tető alatt, és páratlan értéket hozzon otthonodba, jólétedbe és a tér élményébe.

Az ingatlan értéke növekedik

Biztos lehetsz benne, hogy a VELUX termékmegoldásokba való befektetésed növeli ingatlanod értékét, és hamar megtérül.

Nyugalom az otthonodban

Rolóink és redőnyeink, pótalkatrészeink és szervizünk szerteágazó lehetőségeivel biztosítjuk, hogy a lehető legjobb élményben legyen részed.

Azért vagyunk, hogy segítsünk

Csapatunk arra törekszik, hogy teljes megelégedettségedet biztosítsa a kapcsolatfelvétel pillanatától a tanácsadáson át a felszerelésig.

Minőség, kompromisszumok nélkül

Az igényeid a mi iránytűnk. 1941 óta folyamatosan fejlesztjük, tökéletesítjük termékeinket és lehető legtartósabbra építjük őket.

Ésszerű választás

Fenntartható megoldásokkal javíthatod életed minőségét, amely jó neked és a Bolygónak.