Vigyél természetes fényt otthoni irodádba! 

A világjárvány hatásaként sokunk számára megszokottá vált a távmunka. Még ha néha be is kell menni az irodába, fontos, hogy otthon jó hangulatú és pihentető munkakörnyezetet alakítsunk ki. Ennek legjobb módja pedig az, hogy minél több természetes fényt engedünk be a munkára használt helyiségbe. 

3 ok, ami miatt érdemes természetes fényt vinni otthoni irodába

Kevésbé vagy hatékony, amikor otthonról dolgozol? Lehet, hogy nem kapsz elég természetes fényt. Az otthoni iroda jó megvilágítása alapvető fontosságú. A természetes fénynek számos jó tulajdonsága van, és szervezetünknek a létfontosságú tápanyagok előállításához is szüksége van rá. Segít az éberség fenntartásában, és növeli a hatékonyságot. 

Az asztali és a mennyezeti lámpák nagyszerűek, de a természetes fényt semmi sem tudja pótolni. 

A természetes fény növeli a hatékonyságot

A természetes fény számtalan előnye közül az egyik a hatékonyság növelése. A kutatások szerint minél többet dolgozunk természetes fény mellett, annál magasabb lesz az energiaszintünk – nem úgy, mint a mesterséges fényben. A természetes fény elengedhetetlen a kreatív munkához.   

A természetes fény sokféleképpen hozzájárul egészségünk megőrzéséhez is. Egy kutatás szerint napi 30 perc napfény csökkenti a stresszt és a szorongást. Közérzeted javulásával pedig koncentrációkészséged és figyelmed is javul.  

Egy kis friss levegő segít az agymunkában

A megfelelő szellőzés létfontosságú az egészséges beltéri klíma fenntartásához. A friss levegő számos előnnyel kecsegtet: felvidít, erősíti az immunrendszert és segíti az agyműködést.  

Kíméld a szemed jobb megvilágítással!

A mesterséges fény általában kékes vagy sárgás árnyalatú, míg a természetes fény tiszta, fehér, és kevesebb árnyékot vet. A természetes fényben a szemünk erőltetése nélkül is jobban látunk. Aki már dolgozott számítógép előtt, tudja mennyire megviseli és kifárasztja a szemet a képernyő fénye. A szemfáradást gyakran kapcsolják össze a kényelmetlen tüneteket okozó számítógépes látásszindrómával (angol betűszóval CVS). A kutatások szerint azonban a CVS jelentősen mérsékelhető, ha több természetes fény ér bennünket.  

Válassz megfelelő ablakokat otthoni irodádhoz!

Az otthoni iroda megvilágításának tervezésekor sok tényezőt figyelembe kell venni. Adunk néhány tippet, melyek mentén elindulhatsz... 

VELUX napelemes és elektromos tetőtéri ablakok 

Az elektromos és napelemes VELUX termékek könnyedén vezérelhetők az előre párosított fali kapcsolóval. A termék részét képezi egy esőérzékelő is, amely automatikusan bezárja a tetőtéri ablakot, amikor esni kezd. Ha ablakaidat telefonodról szeretnéd vezérelni, a beltéri klímát pedig automatikusan, egy intelligens beltéri klíma-érzékelővel szeretnéd szabályozni (többek között a hőmérséklet és a szén-dioxid-szint alapján), válaszd a VELUX ACTIVE with NETATMO beltéri klímaszabályozót. 

Biztosítsd a maximális megvilágítást munkaterületeden egymás melletti tetőablak-megoldásokkal!

Az egymás melletti tetőablak-megoldások a lehető legtöbb fényt engedik be otthoni irodádba. Az önálló tetőtéri ablakokhoz képest kétszer több természetes fény jut be, és világos, hívogató kreatív műhellyé alakítja munkaterületedet, ahol hatékonyan tudsz koncentrálni a feladataidra. 

VELUX tetőerkély – pihenj meg saját erkélyeden!

Lépj ki saját erkélyed! Tarts egy kis szünetet, vigyél ki a VELUX tetőerkélyre egy csésze forró kávét, és szívd be a friss levegőt. Kösd össze otthoni irodádat a külvilággal, és a távmunka élménye örökre megváltozik.  

VELUX árnyékolók és redőnyök

Szerelj fel árnyékolókat, amelyekkel rugalmasabb megvilágítást alakíthatsz ki, és megóvhatod a magánéletedet! Rengeteg szín és funkció közül választhatsz. A  Colour by You kollekcióban mintegy 1800 RAL-szín érhető el. A nehezen elérhető helyeken elektromos és napelemes árnyékolókat ajánlunk, amelyek a tökéletes kényelem élményével is megajándékoznak. 

VELUX ACTIVE with NETATMO – vezéreld otthoni irodád tetőablakait alkalmazásunkkal! 

A VELUX ACTIVE with NETATMO intelligens, automatizált megoldás a napelemes és elektromos VELUX tetőtéri ablakok, árnyékolók és redőnyök vezérléséhez, és így a beltéri klíma szabályozására – mindehhez csupán az okostelefonodra van szükség. A VELUX ACTIVE szenzorai figyelik a hőmérsékletet, a páratartalmat és a CO2-szintet, és gondoskodik a szoba rendszeres szellőztetéséről.  

Az asztali és a mennyezeti lámpák nagyszerűek, de a természetes fényt semmi sem tudja pótolni. 

Kapcsolódó cikkek

Miért VELUX?

Átformáljuk a teret

Napfényes megoldásaink segítenek abban, hogy extra életteret tudhass magadénak a tető alatt, és páratlan értéket hozzon otthonodba, jólétedbe és a tér élményébe.

Az ingatlan értéke növekedik

Biztos lehetsz benne, hogy a VELUX termékmegoldásokba való befektetésed növeli ingatlanod értékét, és hamar megtérül.

Nyugalom az otthonodban

Rolóink és redőnyeink, pótalkatrészeink és szervizünk szerteágazó lehetőségeivel biztosítjuk, hogy a lehető legjobb élményben legyen részed.

Azért vagyunk, hogy segítsünk

Csapatunk arra törekszik, hogy teljes megelégedettségedet biztosítsa a kapcsolatfelvétel pillanatától a tanácsadáson át a felszerelésig.

Minőség, kompromisszumok nélkül

Az igényeid a mi iránytűnk. 1941 óta folyamatosan fejlesztjük, tökéletesítjük termékeinket és lehető legtartósabbra építjük őket.

Ésszerű választás

Fenntartható megoldásokkal javíthatod életed minőségét, amely jó neked és a Bolygónak.