{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}

Napfényes, kényelmes lakás a városközpontban, mégis közel a természethez? Kihagyhatatlan ajánlatnak hangzik. Így éreztek ennek a Lengyelországban, Wrocław városában található lakásnak a tulajdonosai is, amikor először hallottak erről a tetőtéri projektről.
Az épület tetején kialakított lakóhelynek számos előnye van: kevesebb például a levegő- és zajszennyezés, de a tetőtér általában számos hátránnyal is jár. Amikor azonban az építész belefogott ebbe a projektbe, elhatározta, hogy olyan teret alakít ki, amely csupa nagyszerű előnyt kínál lakóinak.

A VELUX ablakait egyszerű kombinálni, így ha az építészek nagyobb ablakot szeretnének kialakítani, számos lehetőség közül választhatják ki az adott helyiséghez illőt. A külső térrel való kapcsolatot erősítik az erkélyek is, amelyekre kilépve a lakók úgy érezhetik, hogy a világ tetején állnak.

A VELUX tetőerkély bezárt állapotban is rengeteg természetes fényt enged be.

Ha a lakó tágasabb kilátásra vagy több levegőre vágyik, elég kinyitnia a tetőerkély felső részét. Ha pedig szeretne kilépni az erkélyre, a felső és az alsó részt is kinyithatja, mint egy ajtót.

Építész

A tetőtéri lakások gyakran zárt, elszigetelt benyomást keltenek, talán ez az oka, hogy sokan nem érzik magukat jól bennük. Az ember természeténél fogva keresi a tágabb horizontokat, és szeret harmóniában élni a környezetével. Ezért építettünk be a tetőtéri ablakokat VELUX kombi megoldással, amelyek alacsonyabbra építhetők a falakon, így jobb kilátás nyílik rajtuk keresztül, akár ülve is.

„Nagyon különleges itt élni – magyarázza az egyik lakás tulajdonosa. Az épület tetején lakunk, de a hatalmas ablakoknak köszönhetően mégsem olyan, mint a legtöbb tetőtérben. Gyönyörű a kilátás, így sosincs bezártságérzésem. A legtöbb hasonló lakás olyan, mint egy doboz, amibe néha beengednek némi fényt felülről, de itt az ember hihetetlenül közel érzi magát az égbolthoz. A látvány, az elvonuló felhők és a nap, amely óráról órára más-más szögben süt be a szobába – itt érzem, hogy a természet része vagyok.”

Az épületkomplexumban több mint 500 VELUX ablakot helyeztek el, hogy kialakítsák ezt a nyitott, napfényben fürdő hangulatot – a lakástulajdonosok nagy örömére.

„Amikor reggelente egy csésze kávéval a kezemben kilépek az erkélyre, és lenézek az ébredő városra, vagy amikor esténként a kanapén ejtőzve végignézem, ahogy felkapcsolnak az utcai lámpák... szó sincs arról, hogy a tetőtérrel kompromisszumot kötöttem: különleges helyen lakom, és nagyon jól érzem magam.”

Ajánlott VELUX termékek
VELUX tetőterasz rendszer (GEL)
Termék megtekintése
VELUX tetőtéri ablak (GPL)
Termék megtekintése

Hővédő fényzáró roló (SSS)
Termék megtekintése