{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Modern kapcsolatok a múlttal

Szívünk mélyén mindannyian kedves emlékeket őrzünk a gyermekkori otthonunkról, ezért természetes, hogy amikor ez a kisgyermekes pár első közös családi fészkét tervezte, olyan házról álmodoztak, amelyre a saját csemetéik is hasonló örömmel gondolnak majd vissza. Így született meg ez a világos, modern, mégis otthonos lakás, ahol a fontos előélettel bíró régi tárgyak, például a nagymamától örökölt pad fejlett energiahatékonysággal és kiváló minőségű építőanyagokkal találkozik. Éveken át laktak a szülők tetőterében, mire elszánták magukat: most megteremtik a saját otthonukat. Választásuk a csendes Eperjes városkára esett, itt alakították ki első közös otthonukat, a béke szigetét maguknak és kisfiuknak.

A gyermekek jövője

A fiatal pár hosszú távra tervezett, hiszen olyan házra vágytak, ahol hosszú éveken át nevelhetik a fiukat. A kész épület is bizonyítja: világos, békés és kuckós otthonra vágytak, ahol a kedves emlékek az ablakon át beszűrődő reggeli napsugárral kezdődnek. A család számára fontos, hogy minden egyes örömteli pillanatot átéljenek kisfiukkal, de azért a jövőre is gondolnak. Mint minden szülő, szeretnék, hogy ha majd felnő a gyermekük, ő is élvezhesse a természet ajándékait: különösen fontos volt számukra az energiahatékonyság, ezért kiemelkedő minőségű építőanyagokat választottak, és ezen a téren egyáltalán nem takarékoskodtak: kiváló hőszigetelő függőleges és tetőablakokat választottak, amelyet vastag külső szigeteléssel egészítettek ki, a meleg vizet pedig napelemek biztosítják.

Ez a fiatal család olyan otthonra vágyott, amelyet betölt a természetes fény.

A természetes fény számos előnye

A nap erejét nem csupán a napelemekkel fogják föl: a meleg, világos helyiségekben is számítanak rá. Kutatások bizonyítják, hogy a természetes fény nemcsak a hangulatunkat és az energiaszintünket befolyásolja, hanem a gyermekeknek is segít koncentrálni és tanulni. Ezért a család mindenképpen napfényes otthonban szeretett volna élni. Nem álltak meg a függőleges és a tetőablakoknál: a VELUX fénycsatornái a tetőn keresztül természetes fénnyel látják el a folyosót, és egy különleges funkciót is betöltenek. „Vonzónak találtam, hogy a folyosóra is beengedjük a természetes fényt: akkor sem kell lámpát kapcsolnunk, ha felhős az idő. A tiszta, holdfényes éjszakákon pedig még éjszaka is világos van a folyosón” – magyarázza a tulajdonos.

Ideális hely a gyermekneveléshez

A ház tagadhatatlanul meleg hangulatú, és nem csupán azért, mert e kedves család jóvoltából átjárja a szeretet és a gondoskodás: a sötét csempék padlófűtést rejtenek, a karbantartásmentes, poliuretán védőborítással ellátott, fakeretes fehér VELUX tetőtéri ablakok beengedik a friss levegőt, a természetes fényt és a meleget – ha a tulajdonos úgy kívánja. Ha nem, elhúzhatják a rolókat, elállva a fény és a forróság útját. A téli fűtésszámla is bizonyítja, hogy megérte a befektetés. „Csak nemrég költöztünk be, de máris érzem, hogy ez a mi közös helyünk. Kiváló minőségű építőanyagokat és energiatakarékos megoldásokat választottunk, így biztos vagyok benne, hogy hosszú éveken át itt fogunk élni, és rengeteg szép emlékkel gazdagodunk majd – magyarázza a fiatal pár. Mindig is pontosan ilyen helyen szerettük volna felnevelni a gyermekünket. Hihetetlenül boldogok vagyunk.”

Ajánlott VELUX termékek
Tetőtéri ablak alsó kilinccsel (GLU)
Termék megtekintése
VELUX fényzáró roló (DKL)
Termék megtekintése
Merev csöves fénycsatorna (TWR)
Termék megtekintése