{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
A munkálatok előtt a terek sötétek és kihasználatlanok voltak.

Eredeti állapotában nem sok ember vette volna a fáradságot, hogy kétszer is megnézze ezt a sötét, barátságtalan lakást. Szerencsére Luigi Sala meglátta a lehetőséget ott, ahol senki más nem. Könnyed, nyitott teret képzelt el, és biztos volt benne, hogy ha egyszer a napfény betölti a teret, az mindent megváltoztat. Miután megvásárolta a lakást, változások történtek: a Milánó központjában lévő legfelső emeleti lakás feldarabolt és bonyolult, sötét és barátságtalan terekkel rendelkezett. A felülvilágítás lehetővé tette, hogy a terek fellélegezzenek, növelve funkcionalitásukat és esztétikai vonzerejüket. A folyosó egy sima átjáróból az otthon központi csomópontjává vált, és végeredményben olyan, mintha a lakás egy teljesen új élettérré változott volna.

A VELUX tetőtéri ablakok legfőbb előnyei

A világítás megtervezése egyszerre tette funkcionálisabbá és érdekesebbé az otthont: a természetes fény a maga változatosságával még egyedibbé tette a tereket, személyiséget és melegséget kölcsönözve nekik. A napelemes redőnyök egyszerre biztosítanak privát légkört és nyújtanak védelmet a túl sok napsütés ellen: a napelemes redőnyök 100%-os sötétítést, valamint 95%-os hő- és zajcsökkentést kínálnak egyetlen megoldásban, ami az adott éghajlattól vagy évszaktól függetlenül teljes körű védelmet kínál a természeti elemekkel szemben.

A szobák tágasabbá és használhatóbbá váltak; a szobákba mélyen behatoló fénynek köszönhetően az egész ház fellélegezhet.

Az ablakok beépítésének köszönhetően nagyobbnak tűnik a belmagasság, különösen a lépcsőfeljáró tetején, amelynek köszönhetően egy olyan teret sikerült feljavítani, amely korábban csak funkcionális célokat szolgált.

A terek nagyobbnak és élhetőbbnek tűnnek

A munkálatok előtt a lakás nagyon sötét volt. A felújításnak és a VELUX fénytechnikai megoldásainak köszönhetően a terek tágasabbá és élhetőbbé váltak. A fény most folyamatosan, nappal és éjszaka egyaránt változik, amely különleges hangulatot teremt. Mindezt a tetőbe épített, könnyen kezelhető ablakok tették lehetővé. A napelemes és a VELUX elektromos tetőablakok ideális megoldást jelentenek megoldhatatlan helyzetekben, például a boltíves mennyezetek esetén. A távirányítású ablakok, árnyékolók/rolók és redőnyök innovatív rendszere lehetővé teszi, hogy egyetlen gombnyomással nyissa és zárja őket. A fali kapcsolóval minden ablakot könnyebben és gyorsabban elérhet. Tökéletes megoldást jelentenek a nehezen elérhető helyeken; a friss levegő és a jobb beltéri komfort tekintetében pedig a lehető legjobb megoldást képviselik.

Erika Galdi,

építész

A lakás felújításában a természetes fény mind mennyiségi, mind minőségi szempontból kulcsszerepet játszott. A világítás minden részletre kiterjedő tervezése keltette életre a tulajdonos ízlésének megfelelően kialakított, karakteres tereket.

A természetes fény alapvető szerepet játszott a felújításban

A tökéletes otthon keresésekor sokan visszariadnak a sötét és nedves terektől, ami érthető, hiszen nem ilyen otthont szeretnénk magunknak. A megfelelő feltételekkel és egy kis képzelőerővel azonban olyan otthon alakítható ki az ilyen helyekből, amelyről a legtöbb ember még csak nem is álmodik. Luigi meglátta benne a lehetőséget, elfogadta az ajánlatot és megvásárolta ezt a mások számára kellemetlennek tűnő helyet; mostanra pedig egy gyönyörű, napfényben fürdő, tökéletes fekvésű lakás boldog tulajdonosának mondhatja magát – egy olyan otthonnak, amelyet jelenlegi állapotában talán nem is engedhetne meg magának. „Amint megláttam a lakást, azonnal beleszerettem, és azonnal megragadtam a lehetőséget. A felújítás során a természetes fény kulcsfontosságú szerepet játszott: most olyan érzés, mintha nem egy lakásban, hanem egy villában élnénk Milánó központjában, épületekkel körülvéve” – mondta Luigi Sala, a lakás tulajdonosa.

"Különleges fény árad a lakásba nappal és éjszaka egyaránt"
- Luigi Sala, tulajdonos
A legfontosabb megoldandó problémát a fény jelentette

Luigi otthona a tökéletes példája annak, hogy miért különösen fontos tényező a fény: amikor a lakás végre fényhez jutott, minden megváltozott. Az ablakoknak köszönhetően nagyobbnak tűnt a belmagasság, a természetes fény pedig egyedi karaktert kölcsönzött egy olyan látszólag használhatatlan területnek, mint a lépcsőház, és meglehetősen jellegzetes térré alakította át.

Ajánlott VELUX termékek
VELUX elektromos tetőtéri ablak
Termék megtekintése
Fényáteresztő roló (RFL)
Termék megtekintése

Redőny (SSL)
Termék megtekintése