{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Az optimális kilátás és fényerő elérése

Ha történetesen a tenger mellett él, nem volna fantasztikus állandóan a végtelen kékséget és a víz nyugtató hullámait csodálni az otthonából? Pontosan ez volt Maretto terve, aki mindent ki szeretett volna aknázni, amit Palermo nyújtani tud a számára. Ahhoz, hogy a lakótérből élvezhessék a természetet, nagy ablakokat nyitottak a lapos tetős tetőtér függőleges falain, hogy jobban megnyithassák a tengerre nyíló kilátást.
A felülvilágító ablakoknak köszönhetően több irányból áramlik fény a lakásba és emellett a látómező egyensúlyáról is gondoskodnak. A VELUX felülvilágító ablakok gyönyörű kialakítása a napfény varázsát hozza el otthonába. Az egyedi kialakítás, a karcsú keret és a láthatatlan ablakszárny maximális napfény bejutását teszi lehetővé, még felszerelt árnyékoló mellett is. A felülvilágító 2 vagy 3 rétegű üveggel kapható, amely a kiváló hőszigetelés mellett csökkenti az eső, a jégeső vagy forgalom zaját, az elektromos működtetés pedig megkönnyíti az elérhetetlen ablakok nyitását és zárását.

A VELUX tetőtéri ablakok legfőbb előnyei

A tetőablakok mélyen megvilágítják az otthon tereit, függetlenül attól, hogy mennyire szűk vagy rejtett területekről van szó: a felülvilágítást nem befolyásolja az otthon tájolása, és azt is lehetővé teszi, hogy a terek egész nap fényárban ússzanak.

A fény állandóan változik, emiatt úgy tűnhet, hogy a tér is folyamatosan változik és mozog, amely nyugtalan dinamikát kölcsönöz a térnek, ezáltal pedig az állandóan változó és folyamatosan mozgásban lévő tenger és általában a természet érzetét kelti a beltérben.

Az ablakok egyben az otthon hangulatának kulcselemei is: kapcsolatot teremtenek a külvilággal. Egy ilyen helyen ezt a lehetőséget bűn lenne kihagyni. A panorámás kilátás és a nap folyamán, valamint a különböző évszakok és időjárási viszonyok függvényében változó fényviszonyok a külvilággal való harmónia érzetét keltik.

Az ugyanabban a térben elhelyezett tetőablakok és függőleges ablakok javítják a fényeloszlást

A fény kulcsfontosságú tényező volt Maretta otthonának tervezésekor. Az ablakok kombinációjának köszönhetően a hely most olyan, mint egy napsütéses nap a tengerparton, tökéletes kilátást és a tenger fuvallatát kínálja lakóinak. A tetőablakok és a függőleges ablakok egy térben való együttes használatának köszönhetően a lakók a nap folyamán nyomon követhetik a fény változásait. A felülvilágítókat némi távolságban helyezték el a függőleges ablakoktól, így a fény több különböző irányból áramlik a lakásba, még kiegyensúlyozottabbá teszi a látómezőt, fényt kölcsönöz a falaknak és a központba helyezi a fény mozgását.

Maria Eliana Madonia,

építész

Egy rendkívül világos térben szükségtelennek tűnhet további fény bevezetése. De azáltal, hogy a függőleges ablakok és a tető felől is beengedjük a fényt, 360 fokban nyomon követhetjük a fény változásait. Ennek eredményeképp egy olyan otthont kapunk, amely mozogni látszik, és amely folyamatosan átalakul.

A tetőablakok újfajta fényt engednek be a lakásba

„Mindenekelőtt a világosságot, valamint a tengerre, a hegyekre és Palermo városára nyíló kilátást kerestem. Amint beléptünk, a feleségemmel azonnal egyetértettünk, hogy ez a ház nekünk való. Hogy minél több fényt nyerjünk, ablakokat építettünk a tetőre, amellyel más típusú fényt engedtünk be a lakásba. A nap folyamán a fény folyamatosan változik, amely derűt, nyugalmat és mélységet kölcsönöz a térnek” – mondta Gabriele Marretta, a lakás tulajdonosa.
A VELUX hővédő rolók a használatra kész fali kapcsolóval a helyiség bármely pontjáról vezérelhetők. Az elektromos árnyékolók a zökkenőmentes működés és a stabilitás megőrzése érdekében alumínium oldalsínekben futnak.

"A tetőablakoknak köszönhető fényjáték nagyon különleges"
- Gabriele, tulajdonos
A függőleges és tetőablakok kombinációja több irányból érkező fényt tett lehetővé

A tetőablakoknak köszönhetően felülről is fény áramlott a térbe. A több irányból érkező fény eredményeképp a helyiségek a nap folyamán folyamatosan változnak. A ház együtt mozog a beáramló fénnyel. Ugyanakkor az árnyékolók lehetőséget nyújtanak a természetes fény kizárására, így a tengerparti hangulatú otthon a pihenéshez vagy a munkához is tökéletes. A fekete, átlátszó hálós anyagból készült hővédő VELUX roló a kilátás akadályozása nélkül képes kizárni a napsütést. Tökéletes megoldás, ha otthonról dolgozva vagy a nappaliban töltött hűvös délutánok során szeretnénk elkerülni a vakító napsütést.

Ajánlott VELUX termékek
VELUX íves üvegű felülvilágító
Termék megtekintése
Kupola üvegezéssel
Termék megtekintése
Fényzáró dupla pliszé (FMK)
Termék megtekintése