{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Tetőtér a család számára

Bärbel Stolz és férje, Sebastian nagyobb lakást kerestek négytagú családjuk számára. Amikor lehetőségük nyílt rá, hogy megvásárolják a Helmholtzplatz egyik mellékutcájában található, 19. század végi lakóház kiépítetlen padlásterét, egy pillanatig sem haboztak. Megragadták az egyedülálló lehetőséget, hogy egyedi otthont teremtsenek egyedi családjuk számára, és a graffitikkel teli falakból gyorsan családi otthon lett. A VELUX ablakok mind építészeti, mind művészeti szempontból tökéletesen megfeleltek egyedi igényeiknek.

A VELUX tetőtéri ablakok legfőbb előnyei

Az ablakok beépítése után az utolsó zugokat is fény töltötte be: a szárnyban és a hátsó épületben minden helyiség nagyméretű VELUX világítási megoldásokkal vagy tetőablakokkal rendelkezik.

Az ablakok minősége fontos kérdés volt, mivel a tetőtér nyáron hajlamos a túlmelegedésre, a hidegebb hónapokban pedig nehezen fűthető. A VELUX nagyszerű energiamérleggel rendelkező ablakokat kínál, amelyek optimalizálni tudják a tetőtér klímáját. A tető és a tetőablakok kiváló hőszigetelése nemcsak télen csökkenti a hőveszteséget, hanem nyáron is megakadályozza, hogy a tetőtéri lakás túlságosan felmelegedjen.

Schröger, az építész nem volt hajlandó központi mechanikus szellőztetőrendszert alkalmazni, ahogy azt ma már sok új épületben teszik: „Egy ilyen rendszer telepítése értékes lakóterületet foglalt volna el, és meglehetősen karbantartásigényes megoldás” - magyarázza. A Stolz családdal együtt végül úgy döntöttek, hogy decentralizált szellőzést és ablakventilátorokat alkalmaznak. A VELUX kiegyensúlyozott szellőztetési rendszere – egy egyszerű alternatíva – optimális megoldást jelentett és egészséges életteret teremtett, így annak használatával a családnak nem kellett feleslegesen területet feláldoznia új otthonuk területéből.

Sok fény és nagy tér

Bärbel és Sebastian sok helyet és még több fényt szerettek volna a tetőtérben. A VELUX tetőtéri ablakok és lapostetős felülvilágítók jelentették a tökéletes megoldást. A VELUX felnyíló panoráma tetőtéri ablakokat az alul elhelyezett elegáns kilinccsel lehet működtetni, kilátást biztosítanak a horizontra, és maximalizálják a beengedhető természetes napfényt.
A felülvilágító ablakoknak köszönhetően több irányból áramlik fény a lakásba és a látómező egyensúlyáról is gondoskodnak. A VELUX felülvilágító ablakok gyönyörű kialakítása a napfény varázsát hozza el otthonába. Az egyedi kialakítás, a karcsú keret és a láthatatlan ablakszárny maximális napfény bejutását teszi lehetővé, még felszerelt árnyékoló mellett is. A felülvilágító ablak 2 vagy 3 rétegű üveggel kapható, amely a kiváló hőszigetelés mellett csökkenti az eső, a jégeső vagy forgalom zaját.

A VELUX négyes tetőablak kombinációja két tetőablak és két hosszabbító ablakelem lenyűgöző kombinációja, amely bármely helyiséget képes kitárni és megváltoztatni. Csodálatos kilátást nyújt az égboltra és a kinti világra. A termék rögzített alsó része gondoskodik a biztonságról, különösen a gyermekszobákban.

Marcus Schröger

Urbansky Architekten

A folyosókról gyakran megfeledkeznek a lakásokban, így meglehetősen sötétek, de a felülvilágító ablakokon keresztül beáramló napfénynek köszönhetően a hosszú folyosó egy újabb szobává alakult.

A folyosó élettérré alakult

A folyosó elég nagy és világos a gyermekek által gyakran használt festő- és kézművesasztal számára. Az előcsarnokban, közvetlenül a legnagyobb tetőablak alatt található hangulatos ágy kedvelt találkahely. „Itt szoktunk összebújni a gyerekekkel, lehetőséget kínál a közös játékra, és mesét is itt olvasunk nekik. Az elektromos motornak köszönhetően ez a felülvilágító ablak kényelmesen, távirányítással nyitható” – mondja a lakástulajdonos.

Ajánlott VELUX termékek

VELUX tetőtéri ablak (GGU)
Termék megtekintése

Fényáteresztő pliszé (FHL)
Termék megtekintése

Hővédő fényzáró roló (SSS)
Termék megtekintése