{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Tervezés: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH; Fotók: Torben Eskerod
Amire egy családnak szüksége van

Sok történet hasonlóan, egy bővülő család igényeivel kezdődik: messze nem minden család van azonban olyannyira tisztában az elképzeléseivel, hogy úgy döntsön, az alapoktól kezdve felépít egy házat. A Vollmer-család tudta, mire vágyik: egy olyan házra, amelyben minden gyermek egyforma szobát kaphat, ahol van egy hálószoba gardróbbal, tágas hely a földszinten, és persze rengeteg fény.

Megfelelő partner megtalálása az álmok megvalósításához

A piaci helyzet felmérését követően a család úgy döntött, a WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH vállalatra bízzák új otthonuk megtervezését és kivitelezését. A Hamburg környékén jól ismert, nívódíjjal is elismert cég neve a házak masszív kivitelezésére, valamint a tervek megvalósítására utal.

A szabványon alapuló projektet a leendő lakók pontosan megfogalmazott igényei szerint alakították át. A tetőtéri ablakokat azonban később építették be, mivel a beruházók több nappali fényhez szoktak.

Új építésű ház VELUX tetőtéri ablakokkal – Németország – egy ház Kakenstorfban Tervezés: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH; Fotók: Torben Eskerod

Jan Vollmer

beruházó és a ház lakója

A gyerekek hálószobái meglehetősen nagyok, de annyi hely azért nincs, hogy a szoba közepén hagyott játékvasút vagy bonyolult építmények mellett még kényelmesen le is lehessen feküdni, vagy elvégezni a házi feladatot: a tetőtér az a hely, ahol nagyot lehet játszani.

Tervezés: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH; Fotók: Torben Eskerod
A szabványok egyedi igényekhez igazítása

A házba egy tágas előcsarnokon keresztül léphetünk be, ahol a bejárat a vendégeknek szóló illemhelyhez és a gardróbhoz vezet, amelyek szimmetrikusan, közvetlenül a bejárati ajtó mögött helyezkednek el. Az előszobából lépcső vezet fel az első emeletre, és innen nyílik a kertre néző étkező is. A nyitott, közel szimmetrikus elrendezés jobb oldalán egy kanapésarok, bal oldalán pedig a konyha található – ezek a helyiségek meleg, világos, barátságos anyagokból épültek, és nappali fénnyel látják el a házat.

Tervezés: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH; Fotók: Torben Eskerod
Napfényben fürdőzés, saját lakásban

A felső szinten találjuk a hálószobákat, ez a szülők és a gyerekek birodalma, emellett itt található az apró biztosítékszekrény és a zeneszoba. A fő hálószobához saját fürdőszoba dukál, ide egy látványos erkélyajtóval ellátott öltözőszobán keresztül vezet az út. Ez a megoldás szokatlan, de kényelmes, és így a férj vagy a feleség anélkül is felkelhet és elkészülhet, hogy felébresztené a házastársát. A két gyereknek saját fürdőszobája és egyforma hálószobája van.

A tetőtér – amelyet a beruházó maga alakít ki – nyitott tér, ahol a gyerekek játszhatnak. A ház bejárata feletti nyeregtető alatti sarokban egy vendégágyas kanapét és egy tárolóhelyiséget alakítottak ki. A nagy méretű VELUX tetőtéri ablakok rengeteg nappali fényt engednek be, így álomjátszótérként szolgálnak, ha a gyerekek a rossz idő miatt nem mehetnek ki a szabadba.

Ajánlott VELUX termékek

VELUX tetőtéri ablak (GGU)
Termék megtekintése
VELUX fényzáró roló (DKL)
Termék megtekintése

Hővédő fényzáró roló (SSS)
Termék megtekintése

A projekt részletei

Projekt: Családi ház
Elhelyezkedés: Kakenstorf, Németország
Építész: WITO Massivhaus- und Baugesellschaft mbH
Év: 2019
Fotók: Torben Eskerod