{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Fotók: Jaroslav Hejzlar
Vannak, akik a hagyományokra esküsznek, mások pedig az újdonságokat részesítik előnyben

Vannak, akik a hagyományokra esküsznek, mások pedig az újdonságokat részesítik előnyben. De egy dolog biztos: a világos, kuckós lakásokat mindenki szereti. Ahol pedig a hagyományok modern vonalakkal és sok napfénnyel találkoznak, ott garantált az elégedettség.
Egy család Varnsdorf békés kisvárosának határában, a Šluknov-hegy lábánál találta meg a tökéletes helyet, ahol álomotthonuk valósággá válhat. A környéken jól megférnek egymás mellett a régi és az új épületek, az utcákon vállvetve sorakoznak a különböző építmények: a modern lakóházak mellett még mindig találunk hagyományos helyi épületeket az úgynevezett „podstávka” stílusban.

A napfény mint építőanyag

Az első pillanattól fogva egyértelmű volt, hogy az ide beköltöző család stílusos és modern lakásra vágyik, amely minimalista és elegáns, ugyanakkor tiszteletben tartja a környék arculatát. Ezért úgy döntöttek, olyan házat építenek fel, amely illeszkedik a helyi hagyományokhoz. A végeredmény egy kompakt, letisztult vonalú épület lett, amely elegáns fehér falaival, impregnált deszkáival és túlnyúló részek nélküli nyeregtetőjével tökéletesen illik a rusztikus környezetbe.
A tetőszerkezet 10 méter magasságban helyezkedik el, így az épület belseje két tágas emeletre oszlik. A természetes fény bizonyult a legfontosabb építőanyagnak, amely vizuális összeköttetést teremt a földszint és a két tetőtéri rész között. A megfelelő megvilágítást úgy sikerült elérni, hogy a mennyezeti struktúra egy részét mindkét galérián felnyitották.

Fotók: Jaroslav Hejzlar

Ennél az okosan kialakított háznál a természetes fény a hagyományos és a modern elemeket egyaránt aláhúzza.

Fotók: Jaroslav Hejzlar
Közeli kapcsolat a természettel

A két tetőtéri szint megvilágítását több VELUX tetőtéri ablakkal sikerült elérni, amelyeket beépítettek a tető burkolatába. A tetőablakokat stratégiai céloknak megfelelően helyezték el: figyelembe vették a helyiségek funkcióját és elrendezését, így fényes, nyílt belső tér jött létre, amely erősen kapcsolódik a környezetéhez. A természet közelsége pedig otthonos és megnyugtató atmoszférát kölcsönöz ennek a modern és minimalista háznak, így a lakók mindkét világ előnyeit élvezhetik.

Fotók: Jaroslav Hejzlar
Közel a természethez – amennyire szükséges

A tervezés során fontos volt, hogy a család a lehető legközelebb érezhesse magához a természetet, különösen a gyerekszobában, ahol a bejövő fény és hő szabályozására is oda kellett figyelni. A kombi ablakokra ezért külső hővédő elemeket és rolókat is felszereltek.

Az ablakok és a rolók szabályozása a szellőztetést is megkönnyíti, az intelligens alkalmazásokkal pedig az ablakok képesek automatikusan észlelni a belső levegő hőmérsékletét és minőségét, és ennek megfelelően kinyílni és bezáródni. A lakásban így mindig kellemes és egészséges a levegő.

Ajánlott VELU termékek
VELUX elektromos tetőtéri ablak
Termék megtekintése
VELUX fényzáró roló (DKL)
Termék megtekintése

Hővédő fényzáró roló (SSS)
Termék megtekintése