{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Fotók: Maksim Bašić
Mondákba illő hely a pihenéshez

E gyönyörű mediterrán menedék tervezői elhatározták: olyan házat alkotnak, amely méltó paradicsomi környezetéhez. A Villa Carman a kavicsos partszakaszon fekszik, és minden oldalról a természet veszi körbe: a villa a nagy kékségre néz, a VELUX felülvilágítókon át bekukucskál az égbolt, a ház hátulját pedig egy fenyőerdő őrzi: valahogy így képzel el az ember egy álomnyaralást az Adrián. E gyönyörű villa helyszíne ráadásul mágikus, sőt szinte misztikus hangulatot áraszt. Korčula szigete egyedi történettel büszkélkedhet, így ez a nyaraló már azelőtt rabul ejti a képzeletet, hogy átlépnénk a küszöbét.

A hagyományos falak mögött megbúvó modern belső tér

A legenda szerint az irodalmi világ legnagyszerűbb utazója, Odüsszeusz is Korčulán keresztül jutott el a dalmát partvidékre, így minden bizonnyal ő volt az első turista a szigeten (és máig ő a leghíresebb), örökre beírva a vidéket a történelemkönyvekbe. A dicső múlt megérdemli a lehető legnagyobb tiszteletet, így a tulajdonosok is olyan tervet kerestek, amely tökéletesen beleillik ebbe a földi paradicsomba, és tovább emeli e történelmi emlékekben, természeti kincsekben és napfényben egyaránt bővelkedő hely ragyogását. Olyan építészre volt szükség, aki a hagyományos falak mögött képes modern belső teret kialakítani. Ez a cél végül maradéktalanul megvalósult, olyan luxusnyaraló született, amely még ennek a nagy múltú szigetnek is becsületére válik.

Fotók: Maksim Bašić

A ház külseje és belseje közötti kapcsolatot a homok, a tenger, a fenyőerdő, az ég és természetesen a nap színei szolgáltatják. A belső tér természetes fényben fürdik, mintha csak a parton sütkéreznénk.

Fotók: Maksim Bašić
Még zuhanyzás közben is közel érezheted magad a tengerhez

Mile Jeramaz építész és tulajdonos olyan házat szeretett volna építeni, amely nem zavarja meg ennek a békés és idilli félszigetnek a békéjét, de arra is oda kellett figyelnie, hogy a belső tér minden modern igényt kielégítsen. A modern villában ücsörögve pontosan úgy érezhetjük magunkat, mintha a tenger partján pihengetnénk, a hatalmas VELUX tetőtéri ablakok alatt zuhanyozva pedig hatalmába kerít az érzés, hogy a végtelen kék tenger hullámai hűsítenek minket. Az új generációs VELUX billenő tetőtéri ablakok prémium poliuretán bevonatot kaptak, ami segít megvédeni az erős fakeretet a nedvességtől, így ideális a fürdőszobába.

Fotók: Maksim Bašić
A csillagos égbolt, amely egykor Odüsszeuszt vezette

A VELUX poliuretán fehér tetőablakai kiválóan illeszkednek a ház stílusához és színéhez, és még több fényt juttatnak az épületbe, ráadásul némi különleges hatást is kölcsönöznek a térnek, hiszen gyönyörű kilátást kínálnak a kék tengerre és az éjszakai égbolt csillagaira, ugyanarra a változatlanul lenyűgöző látványra, amelyeket az ókori utazó is láthatott a csendes éjjeleken hajója fedélzetéről. A modern otthon kényelme és az időtlen természet szépsége együtt gondoskodik róla, hogy az ember a nyaraláson is otthon érezze magát, és sose akarjon hazamenni. Odüsszeusz ősi szigete itt a XXI. század álomvakációjával találkozik, de ezzel még nem értünk e nagyszerű ház különlegességeinek végére: a tengerpart csupán néhány lépésre van, de ha inkább az árnyékban hűsölne, az ősi terméskő falak között bűbájos kert búvik meg, amely egy teljes szabadtéri nappalit rejt. Itt mindent megtalál, amire valaha vágyhat, sőt talán még annál is többet!

Ajánlott VELUX termékek
VELUX függőleges ablakmegoldás (VIU)
Termék megtekintése

VELUX tetőtéri ablak (GGU)
Termék megtekintése

Redőny (SSL)
Termék megtekintése