{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Rengeteg munka

A család számára megfelelő hely keresésekor egyesek kompromisszumokat kötnek. Más emberek világos prioritásokat határoznak meg maguknak, és nem félnek feltűrni az ingujjukat annak reményében, hogy tökéletes otthont teremtsenek maguknak és szeretteiknek. Matthias és Vivian Förster tudták, hogy egy modern, ugyanakkor művészettel átitatott, napfényes otthont szeretnének a családjuk számára, és olyan külső helyre vágytak, ahol a gyerekek játszhatnak, a felnőttek pedig pihenhetnek. Sajnos Hamburgban nagyon kevés a kertes ház. Így amikor a pár végre talált egyet, az a tény se riasztotta el a tervezőből és marketingszakemberből álló párost, hogy sok munka vár rájuk. Meglátták a lehetőséget, hogy megteremthetik álmaik otthonát, és belevágtak!

Az építkezésen leélt több hónap végül kifizetődött 

Ebből az elavult ingatlanból egy új, modern otthont létrehozni nem volt sétagalopp, de végül megérte a sok fáradságot és áldozatot, amit egy aktív építkezés jelenthet, miközben a családi életüket is kézben kellett tartaniuk. A házaspár nagyon világosan megfogalmazta, hogy mit akarnak, és hogyan érhetik el azt. A barátságos és korszerű lakókörnyezet megteremtésében a tetőn és a homlokzaton található számos új ablak kulcsszerepet játszik: Világossá és szellőssé teszik a házat, és vonzóbbá varázsolták a korábban elavult külsőt.

A pár terveiben kötelező elemként szerepelt a sok napfény. Az egymással szemben lévő két nagy méretű elektromos tetőtéri ablak nemcsak a felső folyosót és a lépcsőházat, hanem a földszinti előszobát is megvilágítja. „Maximális fényre vágytunk a folyosó teljes szélességében" – mondta Matthias Förster (lakástulajdonos), amikor azt magyarázta, hogy miért a VELUX ablakait választották. „Ennek köszönhetően nappal gyakorlatilag soha nem kell villanyt kapcsolnunk.”

A VELUX tetőtéri ablakok által biztosított természetes szellőzés és a napfény előnyei

A tetőtéri ablakok természetes szellőztetést tesznek lehetővé, ami szintén prioritás volt a kisgyermekes család számára, biztosítva, hogy otthonuk ne csak a képeken nézzen ki jól, hanem egészséges és biztonságos hely is legyen a benne élőknek. „Különösen a fürdőszoba esetén nagyon kényelmes, hogy például zuhanyzás után a párás levegő gyorsan és könnyen távozni tud a tetőablakon keresztül" – magyarázza Vivian Förster (lakástulajdonos). Ezenkívül a Försterék az úgynevezett kéményhatást, a természetes szellőzés leghatékonyabb formáját is kihasználják.

Az ablakok a házaspár két kisfiának is kedves és aktív játékteret hoznak létre. A különböző magasságokban lévő két VELUX tetőablak megnyitja a teret dél felé, így a hatéves Mateo és kisöccse a napfényben játszadozhat, vagy később itt írhatják a házifeladataikat. 

"Abszolút megérte hat hónapig egy építkezésen élni. Pontosan tudtuk, hogy mit akarunk, és apránként megvalósítottuk"
- Vivian és Matthias Förster, tulajdonosok
Levegővel teli tetőtér

A modern, művészettel teli otthon nem csupán a gyermekek fejlődését és a vendégek szórakoztatását segíti, de a házaspár számára is minőségi helyet biztosít a pihenésre, feltöltődésre és az együtt töltött idő élvezetére. A tetőtéri hálószobájukban található ágyat a házaspár saját maga tervezte, és sátor alakú fából készült tetővel egészítették ki. A VELUX tetőtéri ablakok rengeteg természetes fényt engednek be a nagy hálószobába és a családi fürdőszobába egyaránt. A rengeteg természetes fény, a fehér falak és a minimális szín ideális háttér a műalkotások számára, és kellemes otthon a családnak, akik mindig is egy napfényes házra vágytak.

Ajánlott VELUX termékek
VELUX elektromos tetőtéri ablak
Termék megtekintése
VELUX panoráma tetőtéri ablak (GPU)
Termék megtekintése

Hővédő fényzáró roló (SSS)
Termék megtekintése