{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
A belső és a külső tér közötti kapcsolat kihangsúlyozása

Ez a lakás a belső és a külső tér szoros kapcsolatára épül, ami azt is jelenti, hogy a fény folyamatosan váltakozik – ezt az effektust erősíti a nagy méretű, függőleges ablakok és a felülvilágító ablakok kombinációja. Az eredmény: a fény optimálisan oszlik el a lakás területén.

A felülről érkező fény összevegyül a függőleges ablakok fényével, ami dinamikusabbá varázsolja a belső tereket.
A fentről érkező fény közelebbi kapcsolatot teremt a környezettel, és segít jobban átérezni az idő múlását és az évszakok váltakozását.

A VELUX tetőtéri ablakok legfőbb előnyei

  1. Kapcsolat a környezettel: a középen elhelyezett felülvilágító ablaknak köszönhetően a lakók még az emeleten, a lakás középső részén is érezhetik a kapcsolatot a környezettel.

  2. Átható fény: a síkban, a lakás középső részén elhelyezett felülvilágító ablak megvilágítja a lépcsőt, így a fény a földszintre is eljut.

  3. Dinamikus tér: a belső terek megjelenése a fénnyel együtt, a nap- és évszakokkal együtt változik.

Marco Baldassa,

építész

Ennél a projektnél kiemelten fontos volt a természetes fény, amely kapcsolatot teremt a lakóterek és a mindennapi élet, valamint a lakás környezete, az évszakok és a fény váltakozása között – ez folyamatos változás dinamikájával ajándékozza meg az otthont. A projekt legfontosabb jellegzetességét a külső ablakok, valamint a plafonon és a falakon elhelyezett, hasonlóan fontos fényforrások adják.

Ez a ház napfelkeltétől napnyugtáig tartó fénnyel javítja a közérzetet

„A fény kiemelkedően fontos számunkra, szerettük volna, hogy az ébredésünk pillanatától kezdve jelen legyen az életünkben, ezért döntöttünk úgy, hogy az új házba olyan függőleges és tetőablakokat választunk, amelyek a lehető legtöbb fényt engedik be. Emellett a fának is központi szerepet szántunk: a fa melegséget áraszt, a fény pedig boldoggá tesz” – Franco Marcolongo és Marina Toninato, tulajdonosok.

A fény párbeszédet folytat a külvilággal

Kétszintes lakóház alagsorral, nagy méretű földszinti ablakokkal és felülvilágító ablakokkal az emeleten, hogy a fény a lakás legbelső pontjaira, a lakóterekbe is eljusson. E projekt során a fény párbeszédet folytat a külvilággal, változásai pedig meghatározzák a belső terek hangulatát.

Ajánlott VELUX termékek
Kupola üvegezéssel
Termék megtekintése
VELUX íves üvegű felülvilágító
Termék megtekintése
Hővédő roló lapostetős felülvilágítókhoz (MSG)
Termék megtekintése