{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Egy régi ház átalakítása világos, kortárs nyugdíjas otthonná

A lakhatási trendek változnak, és ami 50 évvel ezelőtt szeretett otthon volt, az nem biztos, hogy megfelel a mai normáknak. De megfelelő szemmel és megfelelő fejlesztéssel a történelem emlékei megmenthetők és új életre kelthetők.
A schleswig-holsteini, sötét, egyszintes láncbungaló 1974-ben épült, és több mint 40 évig felelős építész lakott benne.

Ennyi év sötét tér után egy fényt szerető család és négylábú szobatársuk, Bruno költözött ebbe az otthonba, és alaposan felújították és modernizálták az ingatlant. A háztulajdonosok semmit sem hagytak maguk után a 70-es évek sötét hangulatából. A falak egy részének eltávolítása és az új VELUX lapostetős ablakok beépítése a korábban részben görbe és sötét láncú bungalót egy szinten világos lakótérré alakította.

5
Az ablakok száma

Modern metamorfózis

Hermannék által végzett felújítás új életet lehelt régi házukba, mely az évek során több felújításon esett át - a 90-es években új tetőt és három kupolás tetőablakot szereltek fel. A 2018-as felújítás során ezek VELUX lapostetős nyílászárókra lettek cserélve, melyből egy további került beépítésre a fürdőszobába és a nappaliba/étkezőbe.

VELUX tetőtéri ablakok előnyei

  1. Jobb életminőség: egy további lapos tetőablak még több fényt ad az étkezőnek, és kifinomultabbá teszi a teret. „Ha evés után hátradőlünk és lazítunk, akkor az égre nyíló zavartalan kilátásban is gyönyörködhetünk” – magyarázza Thomas Hermann lelkesen.

  2. Hatékony szellőzés:  mivel a fürdőszobában a két lapos tetőablak közül az egyik elektromosan nyitható, a nedvesség gyorsan és nagyon hatékonyan kiszellőztethető - még akkor is, ha a család nincs otthon.

  3. Optimális beltéri klíma:  A bungaló beltéri klímája nyáron is kellemes marad, hiszen mind az öt lapos tetőablak hővédő napellenzővel van felszerelve: az átlátszó hálós szövetnek köszönhetően azonban így is elegendő fény jut a helyiségbe.
Modern belső tér sok fénnyel

Nemcsak Bruno elégedett új földszinti otthonával. Hermannék a csodával határos módon átalakult, 70-es évek bungalóban is a jövőbe néznek. „Már a kezdetektől fogva pontos elképzeléseink voltak arról, hogyan szeretnénk megtervezni az átalakítást. Ennek ellenére lenyűgöző látni az eredményt a valóságban. Még sok éven át élvezhetjük majd” – mondja Kerstin Hermann.

Ajánlott VELUX termékek
VELUX íves üvegű felülvilágító
Termék megtekintése
Kupola üvegezéssel
Termék megtekintése
Hővédő roló lapostetős felülvilágítókhoz (MSG)
Termék megtekintése