{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Egy kinőtt hagyományos három hálószobás otthon

Patrick és Laura Jackson nem sokat hezitált, hogy megvásárolják-e az 1930-as években épült ikerházukat a történelmi Yorkban. A kezdetektől világos volt számukra, hogy az ingatlanban lehetőség van a tetőtér-beépítésre; és tudták is, hogy a család bővülésével erre is szükségük lesz. Az otthonra vászonként tekintettek, amelyre megfesthetik álmaik jövőjét. És ennek a családnak minden a terveik szerint alakult!

Most, 5 évvel később, a második gyermek érkezésével a család kinőtte hagyományos, három hálószobás, eredetileg két szintes otthonát. Szerencsére felkészültek, és készen álltak, hogy belevágjanak a ház felújításába, amelyet mostanra a világos és szellős tetőtér-beépítésnek köszönhetően egy háromszintes, négy hálószobás otthonná sikerült átalakítaniuk. Ami azt illeti, igen szórakoztató projekt volt ez számukra, és alig várták, hogy belevághassanak!

A 35 éves Patrick és a 34 éves Laura egyaránt ügyvédek, és a 3 éves Laurie és a 8 hónapos Rudy fiúkkal élnek együtt. Patrick többet is elárul a projektről: „Már az első megtekintéskor világos volt, hogy a házban van lehetőség az átalakításra. Ennek örültünk a legjobban, amikor megvásároltuk. A beköltözést követően az első projektünk a földszint bővítése volt, amelynek célja az volt, hogy nagyobb életterünk legyen.”
Az új elrendezésnek köszönhetően az otthon kényelmes volt a háromtagú család számára, de Patrick és Laura tudta, hogy több helyre lesz szükségük, mivel azt tervezték, hogy még egy kisgyermeket szeretnének. „Még mindig szükségünk volt egy plusz hálószobára az emeleten, mert tudtuk, hogy a gyerekek nem állnak meg a növekedésben. Ezért a Design4Architecture egyik építészével megnéztük a tetőteret, és egyértelmű volt, hogy egy jelentős méretű, kihasználatlan padlástér áll rendelkezésre, amelyet csodálatos hellyé lehetne alakítani.”

Ideális megoldás az elérhetetlen ablakok esetén

A napelemes és az elektromos VELUX tetőtéri ablakok a nehezen elérhető helyeken, például boltíves mennyezetek esetén jelentenek ideális megoldást. A távirányítású ablakok, árnyokolók/rolók és redőnyök innovatív rendszerének köszönhetően egyetlen gombnyomással nyithatók és zárhatók. A fali kapcsolóval minden ablakot könnyebben és gyorsabban elérhet. Tökéletes választás a nehezen elérhető helyekhez, a használatukkal pedig friss levegő és magasabb szintű beltéri komfort érhető el a lakásban.

Az új kialakítással és a tér megnyitásával a családi otthon most már megfelel az igényeiknek, emellett pedig sikerült egy érdekes, szórakoztató és menő teret létrehozniuk. A házaspár a tetőtér beépítése során egy hálószobát és egy fürdőszobát alakított ki. A meglévő első emeleti raktárszobát is továbbfejlesztették, és Rudy gyerekszobájává alakították át. A tetőtér beépítése lehetővé tette, hogy Rudy gyerekszobájában kibontsák a mennyezetet, és ezzel egy érdekesebb helyiséget alakítsanak ki. Patrick elmondja: „Amikor tudtuk, hogy a tetőtér beépítésére készülünk, szerettük volna, hogy a lehető legtöbb napfény jusson be a lakásba, ezért a hálószobába nagy méretű VELUX tetőablakokat választottunk, amelyeket a lépcsőházban és a raktárszobában lévő kisebb méretű tetőablakokkal egészítettünk ki.”

A család Howard Knowlesszal, egy külső homlokzati és tervezési tanácsadóval, valamint egy helyi építtetővel, a York Building & Roofinggal dolgozott együtt, akik az összes építési munkát elvégezték, amely során négy billenő VELUX tetőtéri ablakot (amelyek közül kettő elektromos), továbbá VELUX fényzáró rolókat szereltek be.

"Tudtuk, hogy a VELUX tetőablakokat szeretnénk használni, mivel a márka a minőségének és a hatalmas termékválasztéknak köszönheti a hírnevét."
- Patrick, tulajdonos

Elektromos fényzáró rolók

Tökéletes választás a gyerekszobába, mert az összes természetes fényt képes kizárni, amely még zavartalanabb és nyugodtabb szundikálást tesz lehetővé a csöppségek számára. További nagyon fontos tulajdonsága, hogy a szoba melegének a szabályozására is alkalmas, mivel sok szülő nem szívesen használja a légkondicionálót a gyerekszobában. Az elektromos megoldásnak köszönhetően a használat egyszerű és biztonságos, mivel nincsenek zsinórok az ablakok körül.

Egy kiaknázatlan tér megnyitása

Patrick hozzátette: „Azt akartuk, hogy a duó fényzáró rolók éjszaka távol tartsák az utcai lámpák vakító fényét, napközben pedig napellenzőként működjenek, ezzel segítve a beáramló hő szabályozását.

A tetőtér-beépítés igazi kihívást jelentett, mivel kisgyerekek is voltak a házban, a család azonban nagyon elégedett a létrehozott térrel. Ahelyett, hogy zsúfoltságra és félmegoldásokra kényszerültek volna, kényelmesen elférnek otthonukban. A napfényes, nyitott és szellős tereknek köszönhetően a gyerekek szabadon játszhatnak, a felnőttek pedig dolgozhatnak, pihenhetnek, és mindannyian élvezhetik az együtt töltött minőségi időt. Patrick azt is hozzátette: „A tetőtér beépítése egy olyan tér létrehozását tette lehetővé számunkra, amiről nem is gondoltuk, hogy lehetséges. Lebontottuk az első emeleti hálószoba mennyezetét, és a csak tárolásra szolgáló teret is bevonva tökéletes méretű gyerekszobát alakítottunk ki. A végeredmény egy világos, tágas és fényűző hálószoba és fürdőszoba nekünk, valamint egy másik hálószoba a gyerekek számára.

"A tetőtér beépítése egy olyan tér létrehozását tette lehetővé számunkra, amiről nem is gondoltuk, hogy lehetséges."
- Patrick, tulajdonos
Ajánlott VELUX termékek
Tetőtéri ablak (GLU) KMG motorral
Termék megtekintése

Fényáteresztő pliszé (FHL)
Termék megtekintése

Hővédő fényzáró roló (SSS)
Termék megtekintése