{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Fotók: Robert Chmielecki
Otthonodból is gyönyörködhetsz az égen elvonuló felhőkben

Képzeld el, hogy egy virágos réten fekszel, bámulod a fellegeket. Ha lehunyod a szemed, akkor is érzed a napot, ahogy végighalad a horizonton. Kell ennél jobb gyógyír a modern világot elárasztó stresszre és nyugtalanságra? Most pedig képzeld el, hogy ezt a természetközeli élményt az otthonodban is átélheted, minden egyes nap! Ez a vágy vezérelte ennek a lengyelországi háznak a megálmodóit, és a hozzáértő és alapos tervezőcsapat minden igényüket kielégítő lakással ajándékozta meg őket. E tágas ikerháznál és beépíthető tetőterénél a hasznosíthatóság volt a kulcsszó, a hagyományos formákat pedig modern díszítőelemekkel ötvözték. A háznál a táj előnyeit és a helyiségek tájolását is kihasználták, így a nap szinte végigjárja a szobákat, és a lakótér reggeltől estig fényben fürdik.
A tulajdonosok egészsége és jó közérzete érdekében minden helyiség ablakokat kapott, még a lépcső feletti szoba is, a modern napelemeknek köszönhetően pedig a villanyszámla is meglepően alacsony marad.

Az ablakok kapcsolatot teremtenek a természettel

A tetőtérben találhatók a hálószobák: itt VELUX tetőtéri ablakok és a térdfalba épített ablakok érdekes kombinációját alkalmazták. A függőlegesen és a ferdén, a fenyőtetőben elhelyezett ablakok együttes használatának köszönhetően a helyiségekbe több természetes fény jut be, és messzebbre ellátni. Ez a megoldás tökéletesen illeszkedik a lakás modern, skandináv hangulatához. Így ráadásul az ágyban fekve is lenyűgöző kép tárul a lakók szeme elé, és a ház e csendes zugában is érezhetővé válik a természet közelsége, ami erősíti a nyugtató, pihentető atmoszférát.

Fotók: Robert Chmielecki

„Az ablakoknak köszönhetően az apró tetőtéri szobák nagyobbnak tűnnek, a zöld növények látványa pedig gondoskodik a jó hangulatról.”

Fotók: Robert Chmielecki
Egy világos, egészséges és takarékos otthon

A barátságos hálószobák mellett a ház másik lenyűgöző része a hatalmas, világos fürdőszoba, amelynek tervezése során természetesen nemcsak az esztétikai szempontokat, hanem a költséghatékonyságot és az lakók egészségét is figyelembe vették. Jól tudjuk, mennyire károsak a párás, penészes helyek, és mivel ezt a lakást hosszú távra tervezték, csak az éveken át tartó megoldások jöhettek szóba. Ezért választottak ezekbe a szobákba VELUX tetőtéri ablakokat, amelyek kerete vízálló poliuretánnal bevont fából készült: a tok és az ablakszárny egy darabból áll, nem tartalmaz illesztéseket, amelyeken át bejuthat a pára vagy a víz.

Fotók: Robert Chmielecki
Örömteli és energikus reggelek

A fürdőszobában elhelyezett VELUX tetőtéri ablakok több feladatot is betöltenek: segítenek a szellőzésben, és megakadályozzák a penészképződést, és persze természetes fényt engednek be, így a tökéletes smink elkészítése és a borotválkozás is egyszerűbben megy. De a tulajdonosok annak örülnek a legjobban, hogy ebben a világos, napfényes fürdőszobában energikusabban és örömtelibben indulnak a reggelek. „Nem csak zuhanyzunk, napfürdőt veszünk – magyarázza egyikük. Az ember önkéntelenül is felvidul, nem is lehetne élvezetesebben kezdeni a napot.”

Ajánlott VELUX termékek
VELUX függőleges ablakmegoldás (VFE)
Termék megtekintése
VELUX fényzáró roló (DKL)
Termék megtekintése

Hővédő fényzáró roló (SSS)
Termék megtekintése