{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Fotók: Relja Ivanic
A természet kapujában

A családtagok idejének jelentős részét lefoglalja a munka és az iskola, ezért régóta álmodoztak egy természetközeli nyaralóról, ahol mindenkinek van egy saját zuga, ahol kipihenheti magát, de a közös terekben együtt falatozhatnak és beszélgethetnek, a gyerekeknek pedig van elég helye játszani. Olyan menedékre vágytak, amely ideális a rövidebb családi nyaralásokhoz, de egyben tágas és kényelmes is, így akár hosszabb időn át is otthonos. Végül Szerbiában, Alibunar városában találták meg az optimális házat, amelyet kifejezetten a minőségi együtt töltött időhöz terveztek, ahol nagyszerű emlékekkel gazdagodhatnak, és heteken át is kényelmesen ellakhatnak.

Pihenés a természetes fényben

A tetőtérben található három hálószoba összeköttetésben van a galériával, ezeket a tereket a VELUX tetőtéri ablakok megtöltik természetes fénnyel és friss levegővel. Az ablakkeretek anyaga tökéletesen harmonizál a dizájnnal: a fa természetes, meleg hangulatot kölcsönöz ennek a modern lakásnak, és emellett fenntartható, hosszú életű anyag. A házban számos helyen dupla ablakot építettek be, amelyek jobb kilátást biztosítanak, és több fényt juttatnak a belső térbe. A Modelart Arhitekti olyan lakóteret alakított ki, amely megfelel a család vágyainak: együtt tölthetik az időt, de csendre vagy magányra vágynak, elvonulhatnak a saját kuckójukba, így ez a nyaraló hosszabb tartózkodásra is alkalmas. A tetőablakoknak köszönhetően a tetőtér fényesebb és tágasabb, így az itt kialakított alvósarkok nem maradnak el a hagyományos hálószobáktól, sőt talán még otthonosabbak is. A gyerekek szeretnek a babzsákfotelben heverészni, és figyelni az elvonuló felhőket, a felnőttek pedig az ágyukból csodálhatják a csillagokat. A tetőablakoknak köszönhetően a fürdőszobában is van természetes fény, ami komoly előny, ráadásul így szellőztetni is lehet, és garantáltan nem lát be senki.

Fotók: Relja Ivanic
Tágas és napfényes második otthon

A ház geometriáját a hagyományos, úgynevezett sváb vajdasági házak ihlették, amelyek párhuzamosan húzódnak az utcával: így nagyobb rész találkozik az udvarral, és a lakók közelebb érezhetik magukat a természethez. Odabent a nappali és az étkező együttesen alkotja a fő találkozási pontot: ezt a nagy, nyílt teret VELUX tetőtéri ablakok látják el természetes fénnyel, így a helyiség még nagyobbnak tűnik. Az étkezőből nyílik a terasz, amely még közelebb hozza a külső teret. Az ablakokból nyíló kilátásnak köszönhetően a nappali tágasabbnak érződik, a beáradó fény pedig meleg, otthonos érzést kölcsönöz neki. A ház minden szükségessel fel van szerelve, mintha a család folyamatosan itt élne, de kellően tágas, így mindenki kényelmesen elfér, és a nyaralás során sincs idegen érzése. Ez nem nyaraló, sokkal inkább második otthon.

Fotók: Relja Ivanic
A hagyományok jegyében

Az épület hagyományos házak között helyezkedik el, így az építészek arra törekedtek, hogy illeszkedjen a környezetébe, de egyben szerettek volna valami újat és izgalmasat alkotni, amely friss, modern megjelenésével üdvözli a nyaralni érkező családot. Az épület alaprajza a tradicionális helyi épületek előtt tiszteleg, a tervezők azonban a színekkel és az anyagokkal a modern stílust is becsempészték a lakásba. A külső falakat fekete, enyhén tükröződő téglák borítják, amelyek a sötét tetőcserepekkel együtt monolitikus megjelenést kölcsönöznek a háznak, amelyet a sárga díszítőelemek és az üvegfelületek játékossága tompít. A fényvisszaverő téglák tükröződése folyamatosan változik, hiszen a nap minden órában más szögből süt rájuk. Ez a változékonyság gondoskodik róla, hogy a dizájn kiállja majd az idők próbáját, és hosszú éveken át vonzó menedékül szolgál majd a család számára.

Ajánlott VELUX termékek
VELUX tetőerkély megoldások (GDL)
Termék megtekintése
VELUX függőleges ablakmegoldás (VIU)
Termék megtekintése

Redőny (SSL)
Termék megtekintése