{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Egy igazán különleges hely

Ez a nyári lak a dániai Nyugat-Sjælland festői parvidékén, Røsnæs közelében fekszik: a tájat védett szikes mocsarak szabdalják, amelyek ritka növény- és állatfajoknak adnak otthont, a tenger felett lemenő nap látványát pedig sosem lehet megunni. Legalábbis Patrick és Stine Blok így gondolja, hiszen elsősorban lenyűgöző fekvésének köszönhetően döntöttek a telek mellett.

Az égboltra nyíló ablakok

A padlótól a plafonig nyújtózó hatalmas ablakok rengeteg természetes fényt engednek be a család lakóterébe – de mi a helyzet a ház észak felé néző részével? Itt vetettük be a VELUX gondosan elhelyezett felülvilágító ablakait: amelyek fényt biztosítanak az északra néző és belső részeken is, és kulcsszerepet játszanak abban, hogy a lakók mindenhol átélhessék a fény élményét.

„Szerettük volna, hogy az észak felé néző lakrészek és a szobák sötétebb zugai is kapjanak természetes fényt – ami itt csak a tető felől érkezhet – magyarázza Patrick. Nagy esemény volt, amikor beszerelték a VELUX felülvilágító ablakait, de már akkor is láttuk, milyen komoly változást jelentenek, amikor kivágták nekik a lyukat a nappaliban. Annyira izgatott voltam, hogy le is videóztam a folyamatot: fantasztikus volt látni, ahogy a napfény oszlopa valósággal betör a lakásba.”

A család

„Az új felülvilágító ablakokhoz a VELUX ACTIVE megoldást választottuk, és nagyon elégedettek vagyunk. Nem kell aggódnunk, hogy elfelejtjük bezárni az ablakot, amikor elmegyünk itthonról, mert automatikusan bezáródnak. Emellett képesek önállóan szellőztetni, ha nyáron nagyon felmelegszik a lakás. A hűvös levegő körbejár a lakásban, és ha szeles az idő, és nem akarjuk nyitva tartani a teraszajtót, elég kinyitnunk a VELUX felülvilágító ablakokat.”

Harmóniában a környezettel

A házban elhelyezett VELUX felülvilágító ablakoknak köszönhetően nem volt szükség lámpát helyezni az ebédlőasztal fölé: a VELUX felülvilágító ablakok napkeltétől napnyugtáig beengedik a természetes fényt.

Patrick és Stine szeretne minél közelebb kerülni a természethez, és a nyaraló belső kialakítása is ezt tükrözi. A falakat nyír furnérlemez borítja, amely behozza a lakásba a tengerpart halvány színeit, és az egész beltér egyszerű, harmonikus és vonzó – jelentős részét Patrick saját kezével készítette. De a lakás sztárjai a csillagok, a tenger és a különleges røsnæsi fény.

„Egész évben csodálhatjuk a tengert – különleges élmény, hogy az ablakon át érezhetjük a víz jelenlétét. Bebújunk az ágyba, és a nyitott VELUX felülvilágító ablakokon át behallatszik a hullámok morajlása, és beszűrődik a csodálatos fény.”

A család elmondása szerint a VELUX felülvilágító ablakok legnagyobb előnye, hogy ideális beltéri klímát teremtenek, közelebb hozzák a természetet, és harmonizálnak a környezettel.

Intelligens megoldások a különleges kihívásokra

„A VELUX felülvilágító ablakain keresztül láthatjuk, hallhatjuk a minket körülvevő természetet, a tengert – ez különleges kapocs közöttünk és a külvilág között. Ráadásul egész nap lenyűgözően sok fényt engednek be” – teszik hozzá. A talaj összetétele nem könnyítette meg az építkezést, de a család nem szeretett volna függőleges ablakokat az északi falon. „A VELUX megoldásainak köszönhetően ezt is sikerült megvalósítanunk.”

Ajánlott VELUX termékek
Kupola üvegezéssel
Termék megtekintése
VELUX íves üvegű felülvilágító
Termék megtekintése
Fényzáró dupla pliszé (FMK)
Termék megtekintése