{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Egy barát ihlette projekt

Claire és Paul életüknek abban a szakaszában vannak, amikor élvezni akarják, amit elértek. Tudták, hogy e gondolat köré akarják szervezni az otthonukat, de nem tudták pontosan, hogyan tegyék ezt. Aztán minden összeállt! Miután látták egy barátjuk tetőtér-beépítésének a sikerét, Claire és Paul Hammond nem vesztegették az idejüket, és elkezdtek kutatni, hogyan alakíthatnák át saját tetőterüket egy új hálószobává és fürdőszobává.

Claire, az 54 éves radiológus és Paul, az 57 éves röntgenológus egy helyi építész és építési vállalkozó segítségével tervezte meg a tetőtér beépítését. Mindig is tudták, hogy a VELUX tetőablakokat fognak beépíteni, mivel a természetes fény mindig is szerepelt az elképzelésükben. Egy levegős, tágas, természetes fénnyel elárasztott teret szerettek volna létrehozni, hogy otthonuk kényelmében is úgy érezhessék magukat, mintha nyaralnának.

Claire azt mondta: „A VELUX egy régóta ismert márka, amely megbízható, jó minőségű termékeiről ismert, így tudtuk, hogy nem hagynak minket cserben.”

Öt felnyíló panoráma VELUX tetőtéri ablakot választottak, hogy az új lakosztályuk világos, fényes és szellős érzetet keltsen: „Nagyon szerettük volna a lehető legjobb kilátást elérni, ezért döntöttünk a felnyíló tetőtéri ablakok mellett, mert ezek alulról nyílnak ki, így egy kis extra tér áll rendelkezésünkre” – magyarázta Claire.

A házaspár a tetőtér egyik oldalán három tetőablakot építtetett be, ezzel gyakorlatilag egy üvegfalat létrehozva; a negyediket pedig a tetőtér déli fekvésű oldalán helyezték el, így a nap folyamán végig nyomon követhetik a nap mozgását, amely kifejezetten előnyös a mentális egészség tekintetében.

„Azért szerettünk volna üvegfalat, mert igazi „hűha” érzést akartunk adni a térnek, ezenfelül pedig rengeteg fényt enged be a lakásba. Azzal, hogy a negyedik tetőablakot egy különálló, déli fekvésű falon helyeztük el, a napfény egyenletesen oszlik el a helyiségben, ami egyszerűen csodálatos” – mondta Claire.

Az ötödik tetőablak az új fürdőszobába került: „Szerettük volna, hogy a fürdőszobánk ugyanolyan világos és szellős maradjon, mint az új szoba többi része, ezért egy felnyíló, alul egy elegáns fogantyúval ellátott tetőtéri ablakot építettünk be, hogy a napfény mindkét helyiségbe biztosan eljusson” – folytatta Claire.

Annak ellenére, hogy nagyon élvezik a ragyogó égbolt látványát és a napfényfürdőt, a pár azt is tudta, hogy szeretnek szundikálni, és nem akarják, hogy a kora reggeli napfelkelte zavarja őket. Azt akarták, hogy a tér igény szerint aktív és motiváló maradjon, de egy hosszú munkanap után aludni is tudjanak. Claire és Paul a kényelmet szem előtt tartva döntöttek a VELUX árnyékolók mellett, és végül a Duo és a hagyományos fényzáró rolók mellett döntöttek.

Claire azt mondta: „A duo fényzáró rolókat a tetőtér déli fekvésű oldalára helyeztük, mert a félig átlátszó pliszírozott réteg lehetővé teszi, hogy a naposabb napokon eloszlassuk a beáramló napfény mennyiségét, és megakadályozzuk, hogy a szoba túlságosan felmelegedjen. A többi ablakon lévő fényzáró rolók szintén a hajnali ébredés elkerülésére szolgálnak!"

Egy nyugodt menedék kialakítása

A tengerparti elhelyezkedéséből merítve az inspirációt, Hammondék a világos árnyalatok és pasztellszínek mellett döntöttek, ami segített abban, hogy a ház olyan nyugodt menedékké váljon, amelyet élveznek. A VELUX által kínált széles színválasztéknak köszönhetően kompromisszumok nélkül alakíthatták ki a teret olyanra, amilyenre szerették volna.

Claire hozzátette: „Nagyon békés helyet sikerült kialakítanunk, mivel az üvegek hangszigeteltek arra az esetre, ha az ember csendre vágyna, de kinyitva a madarak csodálatos énekét is hallgathatjuk. A tetőablakokon keresztül a teret elárasztó, és az egész házat betöltő természetes fénynek köszönhetően ideális pihenőhely jött létre.”

"A labradorunk, Ruby, sajnos már túl öreg ahhoz, hogy a lépcsőn keresztül feljusson a tetőtérbe, de biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy imádná, mint mi!"
- Claire, tulajdonos
Ajánlott VELUX termékek
VELUX panoráma tetőtéri ablak (GPU)
Termék megtekintése
VELUX fényzáró roló (DKL)
Termék megtekintése
Hővédő roló (MHL)
Termék megtekintése