{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Fotók: Dano Veselský
Skandináv otthon Szlovákiában

Egyszerű, modern otthon letisztult vonalakkal, a természet lágy ölén: ez a skandináv stílus kvintesszenciája. De mit keres egy ilyen ház a Kárpátokban? Egy Hollandiában élő szlovák pár úgy döntött, hogy felépítik a tökéletes nyaralót terebélyes családjuk és barátaik számára, és a levegős, elegáns skandináv stílust célozták meg, természetesen a helyi hagyományokra és saját gyökereikre is odafigyelve. Az eredmény: egy festői telek, amely úgy néz ki, mintha ez az északi hangulatú földdarab mindig is a Kárpátok része lett volna, és egy hívogató hely, ahol az összes szeretett ember összegyűlhet és pihenhet. Ez a modern és frissítő nyaraló bizonyára generációkon át szolgálni fogja a családot.

Szerelem első látásra

A pár elhatározta, hogy a szlovák technikai színvonalnak megfelelően építi meg skandináv otthonát, de az is fontos volt számukra, hogy az építkezés során és után is jó viszonyban maradjanak a szomszédokkal. Ez, és a több mint 3 méteres meredekségű alapterület komoly fejtörést okozott a tervezőknek, de a megrendelők végül azonnal beleszerettek az épületbe, és már az első vázlatrajzokat látva megvásárolták a telket. „Első látásra beleszerettünk a helybe, csak abban nem voltunk biztosak, hogy alkalmas lesz építkezni – magyarázzák a tulajdonosok. De a terveket látva rádöbbentünk, hogy amit mi kihívásnak gondoltunk, az valójában lehetőség: egyedi és izgalmas épület születhet, amelyben minden megvan, amire vágyunk.”

Fotók: Dano Veselský

A gondosan kimunkált részleteknek, a természetes anyagoknak és a letisztult vonalvezetésnek köszönhetően ez a ház tökéletesen beleillik a völgybe, megjelenése mégis kiemeli szomszédai közül.

Fotók: Dano Veselský
A tökéletes kilátás nyomában

A nagy méretű ablakokra nemcsak a skandináv építészet előtti tisztelgés miatt volt szükség, hanem azért is, hogy megtöltsék fénnyel a házat, és légies, megnyugtató atmoszférát teremtsenek, valamint összekapcsolják a belső teret a környezettel. Ez utóbbi fontos szempont volt a tervezés során: odafigyeltek rá, hogy az ablakok a legszebb tájelemekre nézzenek, így a ház minden pontjáról lenyűgöző kilátás nyílik a természetre. Az építészek vicces és kedves elemeket is elhelyeztek a szobákban: a fő hálószoba három VELUX tetőtéri ablakának egyike a sípályára néz, ami romantikus és egyedi hangulatot kölcsönöz a helyiségnek, a sportoló emberek látványa pedig mosolyra fakasztja a nézelődőt.

Fotók: Dano Veselský
Békés kapcsolat a természettel

A ház külseje nagyszerűen harmonizál a természettel: a téglafalakat kezeletlen faborítás fedi. A fa folyamatosan öregszik, így az épület tulajdonképpen a természettel együtt fog változni és fejlődni, így ez a modern épület tökéletesen belesimul a tájba. A belső tér válasz a ház külsejére: világos színek, természetes anyagok és tölgyfapadló gondoskodik a természetközeli hangulatról. A Paprando-rezidencia ma a völgy ékköve, és senki sem kérdőjelezi meg, hogy pontosan itt van a helye.

Ajánlott VELUX termékek
VELUX függőleges ablakmegoldás (VFE)
Termék megtekintése
VELUX fényzáró roló (DKL)
Termék megtekintése

Hővédő fényzáró roló (SSS)
Termék megtekintése