{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Egészséges és fenntartható

Modern ház, amely egészséges beltéri klímát kínál, és kiemelkedően energiatakarékos, és közben még a környék hagyományaihoz is igazodik: ez az Egyesült Államok első aktívháza. Itt, Missouri államban, St. Louis városában él a Smith-család, akik hihetetlenül kényelmesnek találják az otthonukat.

A Smith-család 2013-ban költözött be az USA első aktívházába, ami egyszerre jelentett új kezdetet és visszatérést a gyökerekhez. David Smith a közelben nőtt fel, és kedves emlékeket őriz a gyermekkoráról, amikor az utca másik oldalán labdázott a barátaival. Amikor Smithék építésze, Jeff Day (Jeff Day and Associates, St. Louis) felvetette az aktívház ötletét, a család izgatottan igent mondott.

Kényelmes otthon három lakónak

„Kényelmes otthonra vágytunk, olyan lakásra, ahol minden a rendelkezésünkre áll. – magyarázza a tulajdonos, David Smith, aki házastársával és lányával lakja az új házat. Utánaolvastunk, hogy mit is jelent az, hogy aktívház, és mire képes egy ilyen otthon – alig vártuk, hogy mi is ilyenben lakhassunk.”

A Smiths-rezidencia hálószobája

David Smith

tulajdonos

A legtöbb projekt esetében az is kiemelten fontos, hogy olyan ház szülessen, amelyet a közösség is elfogad, és amely illeszkedik a környék arculatához. Ezért örülünk annyira, hogy a szomszédok szeretik az új épületet. Egész nagy figyelmet kaptunk: manapság, ha valaki megkérdezi, hogy hol lakom, csak annyit mondok, hogy az aktívházban. Egyből tudják, hogy miről beszélek.

Egy hagyományos épület átalakítása aktívházzá

A ház kialakítása során odafigyeltek Old Webster kultúrájára és építészeti hagyományaira: St. Louis e történelmi negyedét régi épületek, gyönyörű utcák és szorosan összetartó közösség jellemzi, nem csoda hát, hogy vonzó a családosok számára.

A projektcsapat emellett aktívházzá alakította a hagyományos épületet: a végeredmény tökéletesen illeszkedik a környezetébe, mégis jóval energiatakarékosabb szomszédainál, hiszen minimális fenntartási, energia- és karbantartási költségekkel jár. Tapasztalt könyvelőként Smith úgy jellemzi magát, mint "a számok embere".

"Minden projekt során fontos, hogy értékes termék kerüljön ki a kezeink közül. Biztos vagyok benne, hogy a házunknál sikerült elérnünk ezt a célt."
– fogalmaz Smith.
Energiatakarékos megoldás, amely az életminőséget is javítja

Az alacsonyabb rezsi természetesen nagyon előnyös, de David Smith szerint az aktívház az életminőség terén is megszolgálja az árát:
„A ház egyik legfontosabb jellemzője, hogy hihetetlenül világos. Nap közben szinte sosem kell felkapcsolnunk a villanyt” – árulja el. Smith szerint a család új otthona „hihetetlenül kényelmes”.

Ajánlott VELUX termékek
Tetőtéri ablak (GLU) KMG motorral
Termék megtekintése
VELUX fényzáró roló (DKL)
Termék megtekintése

Hővédő fényzáró roló (SSS)
Termék megtekintése