{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Fotók: Matej Lozar
Minden részletében természetes

Közel kerülhet az ember a gyökereihez, amikor épp vadonatúj családi házat épít? Ha ezt a tervezőt kérdezzük, határozott igent fogunk válaszul kapni. A család egy kizárólag természetes anyagokból épült házra vágyott, és mivel Rebort Veselkónak már volt tapasztalata ezzel az építészeti módszerrel, az együttműködés mellett döntöttek. Az eredmény: egy modern, kényelmes, mégis természetes és otthonos, agyagból, szénából és fából épült házikó a dombtetőn Dobrna városának közelében.

Lakberendezési magazinba illő tündérmese

Ezt az eleve nem átlagos házat izgalmas vonalak, világos terek és merész lámpák teszik még karakteresebbé – kiegészítve a természetes építőanyagok egyedi, földközeli atmoszféráját. Ez azonban nem jelenti azt, hogy régimódi lakással van dolgunk: a dizájn sokkal inkább modern és kényelmes, hűvös és mesterkélt jegyek nélkül. Ilyen házat álmodna magának egy erdei tündért, miután végiglapozott egy modern lakberendezési magazint.

Fotók: Matej Lozar

Az életminőség növeléséhez hozzájárul a nagy belmagasságnak köszönhető tágas, nyitott és levegős belső tér, valamint a déli falon kialakított nagy méretű üvegfelület is, amely gondoskodik a természetes fényről, és pompás kilátást nyújt a kertre és a távolba vesző lankás tájra.

Fotók: Matej Lozar
Egy otthon a modern élet igényeinek jegyében

A ház központi tere és szíve egyszerre nappali, ebédlő és konyha, amelyeket egyetlen nagy, nyitott helyiségben alakítottak ki. Itt gyűlik össze a család, ezért fontos volt, hogy tágas és hívogató hangulata legyen, ne érződjön zsúfoltnak, és mindenki kényelmesen elférjen. A csupasz tetőszerkezetnek és a VELUX tetőtéri ablakainak köszönhetően még levegősebb a nappali, ami erősíti a szabadság érzetét. Ez a téma a ház többi részében is visszaköszön: a természetes építőanyagok és az ablakok közelebb hozzák a természetet, így a lakók a legszűkebb zugban sem érzik magukat beszorítva. A lakás valóban magazinok lapjaira kívánkozik, azonban a való életre tervezték, így arra is oda kellett figyelni, hogy minden meglegyen benne, amire a modern élethez szükség van. Az építész ezért a nyitott, otthonos térben egy jól felszerelt konyhát is elhelyezett, és ügyelt rá, hogy minden családtagnak legyen egy saját kis zuga, ahová elvonulhat relaxálni, az alvóhelyiségek pedig a nappalihoz képest a félemeletre kerültek, amely egyébként a telekhez igazodik. A hálók így csendesek, a központi tér pedig tágas és nyitott maradhat.

Fotók: Matej Lozar
Ragyogó fény az otthon szívében

Ebben a természetes otthonban a természetes fényre is különös gondot fordítottak: az északi, hűvös homlokzaton kevés ablak kapott helyet, de a déli falon hatalmas üvegfelületek nyílnak, amelyeken át rengeteg napfény ömlik be a házba, ezek az ablakok ráadásul az év hidegebb hónapjaiban melegítik is a benti helyiségeket. Az innovatív felső kilincsnek köszönhetően az ablakot alacsonyabbra lehetett helyezni, így állva és ülve egyaránt nagyszerű a kilátás.

Ajánlott VELUX termékek
Elektromos tetőtéri ablak (GGL)
Termék megtekintése
Fényáteresztő roló (RFL)
Termék megtekintése

Hővédő fényzáró roló (SSS)
Termék megtekintése