{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Városi beépítéses fejlesztés

Berlinben szinte lehetetlen olyan társasházi lakást vagy új építésű projektet találni, amelynek alaprajza testre szabható. „Miért nem veszünk egy használaton kívüli padlást és építjük be?" – gondolta a Schneider család. És így is tettek! Mindössze nyolc hónap alatt valóra váltották álmukat, hogy saját lakást tervezzenek. Ezzel a család egy egyébként egyre népszerűbb utat választott: a városi beépítéses fejlesztést. Ezek olyan fejlesztési projektek, amelyeket egy meglévő közösségen belüli üres vagy beépítetlen földterületen hajtanak végre. Ez egy olyan új élettér kialakítását teszi lehetővé a meglévő épületben, amely megfelel a modern igényeknek, mindezt anélkül, hogy tönkretenné a terület eredeti arculatát. Schneiderék egy üres vászon előtt álltak, és bármit megvalósíthattak, amit elképzeltek; pontosan úgy, ahogy a ma ismert Berlin is épült! Az ideális otthonról szőtt álmaikat tervekre tudták váltani, és ehhez mindössze arra volt szükség, hogy egy padlásteret friss levegővel és fénnyel töltsenek fel, így a semmiből egy valódi élettér jött létre.

A VELUX tetőtéri ablakok legfőbb előnyei

A nagy ablakfelületek szintén segítenek melegen tartani az otthont a hűvösebb napokon. „Ősszel többnyire akkor is kikapcsolva hagyhatjuk a fűtést, amikor ismerőseinknél már több hete be van kapcsolva" – mondta Marko Schneider a napenergia hatékony felhasználásával kapcsolatban.

Ezenkívül fontos kiemelni, hogy a Balanced Ventilation ablakszellőztetővel felszerelt VELUX ablakok folyamatosan biztosítják a DIN 1946-6 szabvány által támasztott követelményeknek megfelelő légcserét, ami azt jelenti, hogy nincs szükség további ellenőrzött szellőztetésre. „Ennek köszönhetően egyébként rengeteg energiát tudunk megtakarítani, amit egyébként fel kellene használnunk” – meséli a háztulajdonos.

A napfény nyilvánvaló és inkább technikai előnyei mellett Sherina és Marko gyermekei is el vannak ragadtatva a szobáikban lévő nagy ablakoktól. „A kicsi gyakran telepedik le az ablak alatti szőnyegre játszani, illetve gyakran néz fel az égre, hogy felfedezze legújabb kedvenc állatait a felhőalakzatokban” - mondja az édesanya.

Stílusos átalakítás

Az utcára néző tetőfelületet nem lehetett drasztikusan megváltoztatni, ezért a két lakás teraszait és nyílászáróit az épület északi, udvarra néző oldalára kellett építeni. Schneiderék azonban a saját előnyükre fordították a helyzetet, és úgy döntöttek, hogy a déli oldalon lévő szobákban több VELUX tetőablakot helyeznek el kombinálva. Így nem csupán az előírásoknak sikerült megfelelniük, de az ablakokkal egy olyan energetikai koncepciót sikerült megalapozniuk, amelyet Schneiderék maguk terveztek meg attraktív kis lakásuk számára.

A VELUX felnyíló tetőtéri ablakokat az alul elhelyezett elegáns kilinccsel lehet működtetni, kilátást biztosítanak a horizontra, és maximalizálják a beengedhető természetes napfényt. A napelemes és az elektromos VELUX tetőablakok a nehezen elérhető helyeken, például boltíves mennyezetek esetén ideális megoldást jelentenek. A távirányítású ablakok, árnyokolók/rolók és redőnyök innovatív rendszerének köszönhetően egyetlen gombnyomással nyithatja és zárhatja őket. Tökéletes választás a nehezen elérhető helyekhez, a használatukkal pedig friss levegő és a magasabb szintű beltéri komfort érhető el a lakásban.

"Ősszel többnyire akkor is kikapcsolva hagyhatjuk a fűtést, amikor ismerőseinknél már több hete be van kapcsolva."
- Marko Schneider, tulajdonos
Családi élet a tető alatt

„Nagyon is otthon érezzük magunkat itt – mind a lakásban, mind a környéken” - mondja Sherina Schneider. A világos nappali a család kedvenc találkozóhelyévé vált. „Nyáron késő estig nem kell felkapcsolnunk a villanyt, mert a tetőablakok sok napfénnyel töltik meg a helyiséget”.
Beköltözésük óta a család a saját igényeiknek megfelelő otthont alakított ki, miközben megőrizték a terület nagyságát és tiszteletben tartották az épületet, amelyet otthonul választottak. A tetőtér otthonná alakítása lehetőséget adott számukra, hogy a városban maradhassanak, mégis tiszta lappal induljanak, és valami olyat hozzanak létre, ami teljesen megfelel a stílusuknak és az igényeiknek.

Ajánlott VELUX termékek
VELUX panoráma tetőtéri ablak (GPU)
Termék megtekintése
VELUX fényzáró roló (DKL)
Termék megtekintése

Redőny (SSL)
Termék megtekintése