Korszerű családi otthon acélból

A MAN acélházak 1948 és 1953 között készültek a ginsheim-gustavsburgi található MAN gyárban. A homlokzat és a tartószerkezet teljes egészében acélból van. Akkoriban gyorsan rendelkezésre álló és megfizethető lakhatásra volt szükség az ország újjáépítéséhez. A gyárilag előállított, a padlótól a mennyezetig acél burkolatok és gerendák ilyen gyors, tömeggyártott lakóterek kialakításához készültek. Jelenleg még negyven áll ezekből a különleges épületekből Németországban. Az egyik már két éve lakatlanul állt, és az állaga is meglehetően leromlott, amikor egy építészpáros, Turckék 2013-ban Düsseldorfban ráakadt. Az épület rendezetlensége sem tartotta vissza a négytagú családot attól, hogy korszerű családi otthonná varázsolják.

9
VELUX TERMÉKEK

12 hónap

BEÉPÍTÉSI IDŐ

A VELUX CABRIO® valódi mentőötlet volt

Tűzvédelmi okokból második menekülési útvonalat kellett kialakítani a ház tetőterében – az örökségvédelmi rendelet szigorú előírásainak betartása mellett. „A VELUX CABRIO® tetőtéri ablak valódi mentőötlet volt” – mondta Katrin Turck, majd így folytatta: „Vészkijáratként szolgál az újonnan kialakított menekülési útvonalon, amely a tetőn át, az utólag beépített tetőlépcsőn keresztül vezet, egyébként pedig a kéményseprő használja. Egyúttal sikerült összekötnünk a kellemest a hasznossal: zárt ablaknál a méretes üvegfelületen keresztül bőséges természetes fény árad be.”

A VELUX tetőtéri ablakok beépítésének fő előnyei

  1. Tökéletes kilátás: Tetszik, hogy tekintetünk elkalandozhat a szomszédos házak teteje felé. A gyermekeinknek is tetszik ez a „kilátó”.

  2. Természetes fény: Mivel az épület örökségvédelem alatt áll, csak a tetőn hajthattunk végre jelentősebb átalakításokat, így a tetőtéri ablakok kínálták az egyetlen megoldást arra, hogy több természetes fény jusson be.

  3. Szellőzés: Lehetőség van kereszthuzatos szellőztetésre. A lépcsőfeljáróhoz elektromos ablak került. Truckék így maradéktalanul ki tudják használni a kéményhatást.

Katrin Turck,

építész

Például a tetőtéri ablakok kínálták az egyetlen megoldást arra, hogy több természetes fény jusson be.

Több hely a tető alatt

Összesen hét csuklópántos, billenő VELUX ablak látja el természetes fénnyel a tulajdonosok és gyermekeik szobáját, emellett kereszthuzatos szellőztetésre is lehetőséget biztosít, tehát a légcsere megoldható úgy, hogy egy szinten több ablakot kinyitnak a ház különböző oldalain. A lépcsőfeljáróhoz elektromos ablak került, amely a VELUX INTEGRA® vezérlőegységgel működtethető. Truckék itt maradéktalanul ki tudják használni a kéményhatást.

Fedezze fel a különbséget!