MEGLÁTOD,
ÉS NEM ÉRED BE KEVESEBBEL.

Így még sosem láttad otthonodat! Alakítsd át tetőteredet VELUX tetőablakokkal, és csökkentsd energiaköltségeidet! 

Minden VELUX tetőablak kiváló energiahatékonysággal és extra hőszigeteléssel rendelkezik, minimális hőátbocsátással. Kiemelkedő minőségű tetőablakaink beépítésével rengeteg természetes fényt engedhetsz be lakóteredbe, így a villanyszámlán is spórolhatsz. 

Hogyha mindez nem lenne elég, most még tovább csökkentheted kiadásaid, ha árnyékolóval és redőnnyel egészíted ki VELUX tetőablakaidat! Hőszigetelést is biztosító belső árnyékolóval és redőnnyel télen csökkentheted fűtési költségeidet, míg nyáron kellemesen hűvösen tarthatod szobádat, ezáltal kevesebbet kell költened a légkondicionáló működtetésére is. Készen állsz arra, hogy átformáld élettered? 

 

MEGLÁTOD,
ÉS NEM ÉRED BE KEVESEBBEL.

Napelemek és Tetőtéri Ablakok - Kérdések és válaszok

Milyen távolságot érdemes tartani a tetőtéri ablakok és a tetőre szerelt napelem panelek között?

A tetőtéri ablak vagy ablakcsoport felett minimum egy cserépsor, de ha az vágott akkor inkább két sor távolságot érdemes tartani. Ez nagyjából 50-70 cm-t jelent a gyakorlatban. A tetőablak vagy ablakcsoport két oldalánál egy egész cserépnyit, 30-50 cm-t. A tetőablak vagy ablakcsoport alatt két cserépsort, 50-70 cm-t. 

Miért szükséges a tetőablakok és a napelemek között 30 cm, 50 cm vagy akár 70 cm távolságot tartani?

Az egyik ok a tetőtéri ablak körüli szabad vízelvezetés biztosítása, hogy a panelről lefolyó csapadékvíz szabadon elfolyhasson a tetőablak mellett, anélkül, hogy a víz az ablak tetején átbukna. 
A másik a tetőtéri ablak vagy ablakcsoport karbantartása, javítása és szerelhetősége, valamint szüksége esetén a csere lehetőségének biztosítása anélkül, hogy a napelem paneleket vissza kellene bontani. A tetőtéri ablakok cseréjéhez ti. a tetőfedő anyagot is vissza kell bontani az ablak környezetében. Emellett vannak olyan kiegészítő termékek, amelyek a tetőtéri ablakok külső méretén túlnyúlnak. Például a redőny felfelé 15 cm-rel oldalirányban 5-5 cm-rel nyúlik túl. Ennek a terméknek a felszerelésekor gondoskodni kell a sávszerű hófogó beépítéséről az ablak felett.
    

Okozhat-e kárt a napelem panelekről lecsúszó hó a tetőtéri ablakokban vagy redőnyökben?

A napelem panelek működésük közben kis mértékben hőt állítanak elő. A panelekre eső hó megolvad, és megcsúszik a panelek felületén, és a hó nagyon gyorsan lecsúszik róla. Amennyiben a panelek alatt tetőtéri ablak és tetőtéri ablakra szerelt külső redőny, vagy hővédő roló helyezkedik el, az így keletkező jégék hatására ezekben könnyen kárt okozhat. Emiatt a tetőtéri ablakok és a napelempanelek között sávszerű hófogó beépítésére van szükség.