tetőablak
velux tetőtéri ablak
tetősíkablak

Tetőtéri 1x1

Leggyakoribb kérdések és válaszok tetőtér beépítéssel kapcsolatban

Hogyan kezdjek hozzá a tetőtér beépítéshez? Mire számíthatok?

Mire számíthatok, mennyivel nő az ingatlan értéke, ha lakhatóvá teszem a padlásteremet?

Mennyit változtat egy tetőtér-beépítés a lakóépület energiaosztályi besorolásán?

Mire figyeljek a házam megtervezésekor?

Milyen padlások alkalmasak tetőtér-beépítésre?

Mi a bruttó és a nettó alapterület egy tetőtéri lakás esetén?

Milyen szempontokat vegyek figyelembe a házam bevilágításánál, tájolásnál?

Miért fontos a tető hajlásszöge?

Függ-e a tetőhajlásszögtől a tetőablakok beépíthetősége? 

Milyen szempontokat vegyek figyelembe tetőablakom méretének kiválasztásakor?

Hogyan válasszak tetőtéri ablakot?

Van-e mód arra, hogy több ablakot építtessek egymás mellé vagy egymás alá?

Hogyan biztosítsam, hogy ne párásodjanak a tetőablakaim?

Hogyan biztosíthatom, hogy hosszútávon komfortos legyen a tetőterem?

Fontos linkek, ha épp tetőtér beépítést fontolgat:

Mielőtt egy komolyabb lakás vagy ház átalakításba kezdünk, szeretjük alaposan körüljárni a dolgokat és tájékozódni az elérhető információkról: hogyan, mennyi idő alatt lehet megvalósítani az elképzeléseinket, milyen szabályoknak kell megfelelnünk. 

szakemberektetőtér tervezéstetőtér cikkek  velux szakértő

Egy padlástér átalakítása illetve bármilyen tetőtér tervezése komplex folyamat, amit sok tényező befolyásol. Szeretnénk segíteni abban, hogy ha tetőtér beépítésben gondolkodik, minden fontos információt megtaláljon egy helyen, és így megkönnyítsük a döntést a továbblépéssel kapcsolatban. Alább találja a tetőtér beépítéshez kapcsolódó információk linkjeit, bízunk benne, hogy hasznos olvasnivaló lesz! Ha mégis maradtak kérdései, keresse VELUX szakértőnket!

Válassza ki saját tetőtéri ablakát 

kiegészítőkkel együtt
Kattintson az online árajánlatért!

Tegye egészségesebbé otthonát!

Az, hogy otthona ne csak lakályos és kényelmes legyen, hanem valóban egészséges kialakítású is, nem lehetetlen feladat. Adunk Önnek néhány tippet!
Ha ezek közül csak egyet is megvalósít, már közelebb jutott ahhoz, hogy családja fizikai és szellemi vitalitását már otthon biztosítsa, és hogy minden nap kipihenten ébredjenek a nyugodtan töltött éjszakák után.


Helyiségekre szabott megoldások a tetőtérben

Tetőtéri gyerekszobák

A gyermekek korától függetlenül, a gyerekszoba saját kis birodalmuk, a játék és a tanulás színtere. Gondoskodjon a kellő mennyiségű napfényről, friss levegőről  a VELUX Standard Plus tetőtéri ablakokkal.
VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban Jégvarázs VELUX verdák VELUX 

A jó hálószoba

Mindennyiunknak fontos a pihentető, nyugodt alvás, hogy frissen és tettre készen vágjunk bele bármilyen nap várjon is ránk. A pihentető alvás egyik alapfeltétele, hogy kényelmes ágyunk, megfelelő elrendezésű hálószobánk legyen. 

Ha rendelkezünk tetőtérrel, érdemes elgondolkodni a hálószoba felköltöztetésén: biztosítja azt, hogy kicsit szeparáltabb legyen ez a privát terünk, és van egy "kuckósabb" érzete is az embernek, amikor télen az ágyból egy bögre kakaóval nézi a tetőablakon megjelenő első hópelyheket.

Hálószobákhoz első sorban felső kilincses tetőablakokat javaslunk beépíteni, amennyiben ideális a beépítési magasság. Standard, Standard Plus és Prémium tetőablakaink egyaránt megnyitják hálószobáját a napfénynek. Hoztunk néhány példát tetőtéri hálószoba kialakításra, kedvcsinálónak.

VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban tetőtéri hálószoba VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban

Több változat nappalira

Jó érzés, amikor esténként végre összegyűlik a család apraja-nagyja egy jó beszélgetésre vagy társasjátékozásra a nappaliban. A nyári szünidőben, amikor a gyerekek több időt töltenek otthon, akkor a nappali igazi gyűjtőhellyé válik, ahol tévéznek, játszanak, rajzolnak. Mivel a tetőtéri ablakok több fényt engednek be otthonába, mint a honlokzati ablakok, így világosabb és tágasabb érzést nyújtanak nappalijában. 

Beépítési magasságtól függően alsó vagy felső kilincses Standard illetve Standard Plus tetőablakot ajánlunk tetőtéri nappalikba.

VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban velux tetőablak a nappaliban

Fürdők

Tetőtéri konyhák

VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban
VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban

A konyha sokszor a lakás szíve - mindig gitt gyűlik össze  a legnagyobb tömeg, itt esik a legjobban a beszélgetés a házibuliban. Ha tetőtérben élünk, biztosan napfényes, világos konyhát mondhatunk magunkénak, ahol élmény a sütés-főzés. 

 

Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy milyen ablakot választunk tetőtéri konyhánkba: ha nem akarunk sokat vesződni az ablakperemre ragadt zsíros pöttyök eltávolításával, érdemes gőznek és párának ellenálló műanyag bevonatos ablakot választani ebbe a helyiségbe, csakúgy, mint a fürdőbe. A VELUX Standard Plus poliuretán bevonatú ablakunk felülete teljesen vízálló, karbantartást nem igényel, így bármilyen vizes-párás helyiségbe praktikus. A lekerekített sarkokban nem gyűlik össze a nedvesség vagy a por, így biztosan időt spórolhatunk rendszeres takarításaink során.

VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban tetőtéri konyha

Dolgozószobák

Egy csendes zug, ahová visszavonulhat , amikor arra van szüksége

Töltse hatékonyan a munkanapját tetőtéri dolgozószobájában. Ha úgy indul egy home office-ban vagy kivételesen otthon töltött munkanap, hogy a nap sugarai játszanak a falon és az asztalon, sokkal nagyobb kedvet érzünk a számtalan aznapi teendő megvalósításához, és hatékonyabbak is vagyunk. Nincs ebben semmi ördöngösség, a természetes fény egyszerű, élettani hatását tapasztaljuk meg. 

Alakítson ki dolgozószobát a tetőtérben, és élvezze, hogy közel a családjához mégis kicsit elvonulva, hatékonyan és gördülékenyen dolgozik otthonról. 

Standard és Standard Plus tetőtéri ablakainkat ajánljuk dolgozószobai beépítéshez. Ha kézzel nem elérhető magasságban van az ablak, akkor érdemes elektromosan működtetett tetőablakot választani, mint pl. a VELUX INTEGRA® GGL.

VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban VELUX tetőtéri ablakok a lakásban 

Előtte-utána képgaléria

Beépítené eddig kihasználatlan padlásterét? Tetőtere felújítását tervezi? Inspirálódjon előtte-utána galériánk példáival és tapasztalja meg mire képesek a VELUX tetőtéri ablakok!