velux fenycsatorna magastetobe
velux fenycsatorna lapostetobe

Mit kell tudni a VELUX fénycsatornáról?

A VELUX fénycsatorna egy olyan termék, ami lehetőséget ad ablaktalan helyiségek természetes fénnyel történő megvilágítására. Ha törekszünk arra, hogy otthonunk energiahatékony legyen, ennek mentén tervezzük a fűtési rendszert, a szigetelést és a nyílászárókat. A lakásunk tereinek megvilágítását a legjobb természetes fénnyel biztosítani, ez amellett, hogy növeli a komfortérzetet, segít a villanyszámla megregulázásában is. A fénycsatorna abban segít Önnek, hogy azokat a helyiségeket is természetes fénnyel látja el, ahová elzártságuk miatt nincs mód homlokzati nyilászáró beépítésére. Ilyen szokott lenni a gardrób, a közlekedők/folyosók a mellékhelyiség illetve akár a fürdőszoba. Konyhába, hálószobába és nappaliba a VELUX tetőtéri ablakok vagy hőszigetelt felülvilágítók alkalmazását javasoljuk.

A fénycsatorna három fő elemből áll: külső elem, fénytovábbító cső és belső búra. A VELUX fénycsatorna a tetőn keresztül egy fénytovábbító cső segítségével juttatja el a természetes fényt a lakás különböző szegleteibe. A tetőn pedig egy tetősíkablakhoz hasonló elem engedi be a napfényt, míg a beltérben egy lámpabúrához hasonló szórótest biztosítja a bevilágítást.  A fénycsatorna kiegészítőket érdemes megtekinteni. A fénycsatorna bármely időjárási körülmények között, napsütésben és esőben, tiszta és felhős égbolt mellett, minden napszakban és évszakban „működik”. Hatékonyságát, azaz fényátbocsátási kapacitását azonban mindezek a szempontok, továbbá a tető hajlásszöge, a fénycsatorna tájolása és annak hossza is befolyásolják.

A VELUX fénycsatornákat minden, a ház belsejében fekvő helyiségbe ajánljuk, mely a tetővel közvetlenül nem határos – legyen az tetőteres vagy egyszintes ház, magas- vagy lapostetős. A fürdőszoba, az előszoba, a gardrób, a háztartási helyiség vagy a lépcsőház természetes fényben úszhat akkor is, ha nyílászárók beépítésére nincs lehetőség.

A VELUX fénycsatorna egész nap biztosítja a természetes megvilágítást. Előnye, hogy egy ingyen rendelkezésre álló fényforrás, a Nap éltető sugarait állítja a háztartás szolgálatába. Ráadásul a természetes fény jelenléte jótékony hatással van a közérzetre, csökkenti a bezártság érzetet, a stresszt és a depressziót, és kutatások tanulságai alapján pozitívan befolyásolja a teljesítőképességet.
Fénycsatorna árainkat megtalálja árkatalógusunkban. A listaárainkból Ajánlott kereskedő partnereinknél további engedményekkel is számolhat, érdemes VELUX fénycsatorna kereskedőkhöz betérni egy árajánlatkéréssel.

Nézze meg milyen hatékony

Rövid videónk azt mutatja be, hogy a gyakorlatban, hogyan hasznosítja a fénycsatorna a nappali fényt és milyen hatékonysággal világítja meg az ablaktalan helyiséget.

Élvezze otthonában a napszakok  és az évszakok váltakozását

A természetes fény olyan élettel tölti meg a ház helyiségeit, amit egy lámpa soha nem tud visszaadni. Ha VELUX fénycsatornát választ, folyamatosan követheti a napszakok és az évszakok változását bentről is. Az időjárás változása, a felhők mozgása és még a holdfény is átviláglik a fénycsatornákon, és élettel tölti meg a helyiséget. 


Van új a Nap alatt

Tekintse meg a továbbfejlesztett beépítést
Fénycsatorna cső
velux fénycsatorna

Fokozott ügyfélelégedettség

Egy 2014-es osztrák piackutatás során a VELUX fénycsatornával rendelkező ügyfelek 95%-a úgy nyilatkozott, hogy ajánlaná azt másoknak is.

Vendégeink gyakran megkérdezik, mely gyártó terméke a kerek ablak. Meglepetésüket az okozza, hogy többnyire szögletes ablak formákhoz vannak szokva.

Helene Rasmussen, Espegaerde, Dánia, végfelhasználó


Fantasztikus hatása van: végre van egy világos szobánk. Korábban mindig villanyt kellett kapcsolnunk.

Bo Lander, Aarhus, Dánia, végfelhasználó

A VELUX beépítési tájékoztatót nagyon könnyű használni. Jó érzés, hogy a VELUX a beépítők életét is megkönnyíti a termékfejlesztésekkel.


Thomas Bratbøl, BV Byg, beépítő

Kalkuláljon árat!

Számolja ki Önnek milyen fényhozamot biztosít egy fénycsatorna! Fénycsatorna kalkulátorunk az épület tájolása és a lakás adatai alapján terméktípust ajánl Önnek, helyiségre szabva. Próbálja ki még ma!