Hogyan szeretné kihasználni az új tetőtéri ablak előnyeit?

Világosabb, nagyobb és barátságosabb szobák

A tetőtéri ablak kétszer annyi napfényt enged be, mint egy azonos méretű homlokzati ablak, így a világosság és a tágasság érzése felülmúlhatatlan.
A tetőtéri ablakok cseréje tökéletes alkalom arra, hogy további tetőtéri ablakok beépítését is megfontolja, mivel egyetlen tetőtéri ablak csak egy kis helyiség számára nyújt elegendő napfényt.
Jó ökölszabály az, hogy az üvegfelület legalább a helyiség alapterületének 10%-a legyen.

Amennyiben egy tetőtéri ablakról kettő, három vagy több beépítése mellett dönt, akkor a beépítés nem feltétlenül igényel több időt, de jelentősen növeli a szobába érkező nappali fényt – miközben nagyszerű kilátás nyílik az környezetre. Megfelelő mennyiségű nappali fény csökkenti az elektromos fény iránti igényt, és bizonyítottan segít fenntartani a cirkadián ritmust.

Növelje otthona energiahatékonyságát


A tetőtéri ablakok cseréjével növelheti otthona energiahatékonyságát többféle módon. A lakás hőveszteségének akár 30%-áért a régi tetőtéri ablakok lehetnek felelősek. Ha az Ön VELUX tetőtéri ablakai több, mint 20 évesek, akkor egy új tetőtéri ablak beszerelésével, több mint 50%-kal* csökkentheti az energiaveszteséget.

Az energiahatékonyság előnyei a nyári hónapokra is kiterjednek. A tetőtéri ablak alkalmas a szellőztetésre, ez pedig csökkenti a mechanikus szellőztetés, például a légkondicionálás és az oszcilláló ventilátorok szükségességét otthonában. A több bejutó napfény csökkenti a mesterséges fény iránti igényt is.

*Ha 2003 előtt vásárolt VELUX tetőablakot cserél új VELUX Standard Plus tetőablakra, a hőveszteség akár 60%-kal csökken (régi tetőablak Uw = 2,8 W/m2K, új Standard Plus tetőablak Uw = 1,1 W/m2K).

Érezze jól magát a jobb beltéri klímában


Nyissa ki a tetőtéri ablakokat és engedje be a friss levegőt. A friss levegő létfontosságú az egészségünk szempontjából, mivel segít a koncentrációban és energikusnak érezni magunkat napközben, éjszaka pedig jobb alvást biztosít. A tetőtéri ablakok segítik a CO2, a páratartalom és az elhasznált levegő kiáramlását, valamint friss, tiszta levegőt juttatnak az otthonába, így hozzájárulnak a kellemesebb beltéri klímához. Ez jó közérzetet teremt, felélénkít és felfrissít.
Válassza a VELUX ACTIVE beltéri klímaszabályozót a tetőtéri ablakok automatizálásához, a hőmérséklet, a CO2 és a páratartalom szintje alapján időzített szellőztetéshez, és teremtsen optimális beltéri klímát tetőterében.

Javítsa a hőszigetelést


A VELUX tetőtéri ablakok tokjának és üvegezésének fejlett hőszigetelése csökkenti a lakás fűtéséhez szükséges energiát, mivel megakadályozza, hogy a hideg a huzat vagy hőhídak révén bejusson az otthonába.

Gyors beépítés


A meglévő tetőtéri ablak cseréjét a VELUX ajánlott beépítők akár egy napon belül elvégezhetik. A legtöbb beépítés a beltérből elvégezhető, és nincs szükség állványokra vagy hatósági engedélyekre.
Ha további tetőtéri ablakokat szeretne beépíteni a térérzet és a nyitottság növelése érdekében, ezeket általában egy alkalommal be lehet építeni, így akár egyetlen nap alatt megduplázhatja a nappali fényt otthonában.

Töltse meg otthonát friss levegővel


A tetőtéri ablak egyik nagyszerű előnye, hogy gyorsan és hatékonyan szellőztetheti ki otthonát.
Napi három rövid, 10 perces szellőztetés nagy mértékben javítja a beltéri levegő minőségét. Ha nemcsak a tetőtéri ablakot nyitja ki a felső emeleten, hanem egy másik ablakot is a lakás alsó szintjén, akkor még jobbá teheti otthona szellőzését.
Ha több friss levegőt szeretne beengedni, nyissa ki a tetőtéri ablakon lévő résszellőzőt; így állandó, alacsony szintű szellőzést biztosíthat – vagyis javíthatja a beltéri klímát.

Óvja otthonát a hőtől


A legjobb hővédelem úgy biztosítható, ha megakadályozza külső hővédő roló segítségével, hogy a napsugarak közvetlenül érjék a tetőtéri ablak üvegét, vagy redőnyt használ, mely teljeskörű védelmet nyújt a külső elemektől.

Védje otthonát a külső zajoktól


Élvezze a csendesebb otthont, és zárja ki a – például a forgalom vagy az eső hangja által okozott – külső zajokat. Az új tetőablak, a jobb hangszigetelési paramétereinek köszönhetően csendet és kényelmet kínál. Ha csökkenteni szeretné a hulló eső zaját, válasszon esőzajcsökkentő üvegezéssel ellátott tetőablakokat.

Könnyű tisztítani és karbantartani


Élvezze a nagyszerű kilátást anélkül, hogy azon kellene aggódnia, hogyan fogja tisztítani a tetőtéri ablakot. A VELUX tetőtéri ablakok könnyen átfordíthatók a vasalatoknál, így a lakáson belülről egyszerűen tisztíthatók. Mi több, a poliuretán (PU) bevonat erős víztaszítása révén kiváló választás a magas páraterhelésű és forgalmas helyiségekben, mivel könnyen letörölhető.

Biztosítsa nyugalmát


Az új funkciók biztonságosabbá teszik a tetőtéri ablakot. Az edzett külső üveg extra szilárdságot biztosít a törések ellen, és a biztonsági laminálás egy darabban tartja az üveget abban a valószínűtlen esetben, ha törés érné.
Minden VELUX tetőtéri ablakot a legmostohább időjárási körülmények között teszteltünk, hogy fokozott nyugalmat biztosítsanak. Tetőablakainkra 10 év termékgaranciát biztosítunk.

Egyszerű használni. Egyszerű szeretni.


A többféle működési mód lehetővé teszi, hogy könnyedén kiválaszthassa az Ön igényeinek megfelelő tetőtéri ablakot. Ha felső kilincses billenő tetőtéri ablakokat választ, remek kilátást kap a környékre, és elég hely lesz az ablak alatti bútorok elhelyezéséhez. Magasabb térdfallal rendelkező helyiségekbe válasszon alsó kilincses tetőtéri ablakokat a kényelmes működtetés érdekében. A nagyszerű panorámás kilátáshoz válassza a felnyíló tetőtéri ablakokat. Lehetőség van arra, hogy a tetőtéri ablakot gyárilag előpárosított távirányítóval kezelje. A rendszer az automatikus működtetés érdekében csatlakoztatható a VELUX ACTIVE klímaszabályozóhoz, illetve hangvezérléssel vezérelhető a VELUX ACTIVE applikációval.