Kicserélné a tetőtéri ablakot?

Kereső VELUX tetőtéri ablakok cseréjéhez.

Hogyan válasszam ki a megfelelő tetőtéri ablakot?

Egyszerű útmutatónk bemutatja az öt legfontosabb szempontot, amelyet érdemes figyelembe venni az új tetőtéri ablak kiválasztásakor.

 • Javaslatunk, hogy a helyiség üvegezett felülete legalább az alapterület 10%-a legyen; így biztosítható a maximális mennyiségű nappali fény. Szívesen segítünk a szobának megfelelő VELUX tetőtéri ablak méretének kiválasztásában.

 • Tetőtéri ablakaink három különböző működési móddal készülnek, amelyek mindegyike különböző igényeket elégíthet ki. Minden attól függ, hogy hol szeretné elhelyezni az új VELUX tetőtéri ablakot.

 • Minden VELUX tetőtéri ablak alapfelszereltségként dupla üvegezéssel készül, de ha szükség van rá, könnyedén korszerűsítheti háromrétegű üvegezéssel. Az igényeitől függetlenül hiszünk abban, hogy meg tudjuk találni az Önnek megfelelő tetőtériablak-üvegezést.

 • Új tetőtéri ablakához különböző típusú belső felületeket kínálunk: fehér poliuretánt és színtelen lakkozottat. Ezek mindegyike bizonyos helyiségtípusok számára előnyös, ezért hadd segítsünk kiválasztani a megfelelőt.

 • Válasszon VELUX fényzáró rolót, külső hővédő rolót vagy redőnyt, hogy teljes mértékben kihasználhassa új tetőtéri ablak előnyeit. Akár egy jó éjszakai alvást szeretne, akár a napfényt szeretné kizárni, kiegészítőink tökéletesen illenek az új tetőtéri ablakhoz.

A tetőtéri ablakok működtetése


A tetőtéri ablakok különböző működtetési módjait kínáljuk: 

 • Felső kilincses billenő tetőtéri ablakok – nagyszerű kilátást biztosítanak a környékre, és nagyobb helyet biztosítanak a bútorok elhelyezéséhez.

 • Alsó kilincses billenő tetőtéri ablakok – a magasabb térdfallal rendelkező helyiségekbe ajánljuk a kényelmes működtetés érdekében.

 • VELUX elektromos tetőtéris ablakok – a tetőtéri ablakot távirányító segítségével, illetve az okostelefonjára telepített VELUX ACTIVE with NETAMO beltéri klímaszabályozó alkalmazással automatikusan működteti. Ez a megoldás ideális a kézzel nehezen elérhető tetőtéri ablakok esetében.

 • VELUX App Control – igény szerint mobileszközről is kezelheti az összes VELUX elektromos tetőtéri ablakot, árnyékolót és redőnyt.

Megfelelő mennyiségű napfény


A tetőtéri ablakcsere projekt nagyon jó lehetőség további ablakok beépítésére, csak nagyobb nyílást kell létrehozni a tetőn. A több tetőtéri ablak a szoba természetes fényviszonyait is javítja. Ha a teljes üvegezett terület eléri a szoba alapterületének legalább 10%-át, az általában elegendő természetes fényt biztosít a napi tevékenységekhez. A további ablakok tágasabbá teszik a belső teret, amivel maximalizálható a meglévő munkaterület, és jobb kilátás biztosítható a külvilágra. 

Belső felület


Két különböző típusú bevonatot kínálunk tetőtéri ablakainkhoz:

 • Fehér poliuretán – A karbantartásmentes műanyag bevonat nedvességálló és könnyen letörölhető, tartósabb felület. Ideális magas páratartalmú helyiségekhez, például konyhához vagy fürdőszobához, de gyerekszobába és hálószobába is tökéletes.

 • Fa – Három rétegű, színtelen lakkal bevont, kiváló minőségű fenyő fa. Természetes anyag, amely tökéletesen illeszkedik a natűr belső terekbe, nappaliba vagy a hálószobába.

Árnyékolók és redőnyök


Végül, de nem utolsósorban: az árnyékolóink és a redőnyeink. Ezek a VELUX kiegészítők még inkább személyre szabhatóvá és még kényelmesebbé teszik a tetőtéri ablakokat melyek egyszerűen felszerelhetőek.

 • Fényzáró roló – Maximális sötétítő hatást biztosít a hálószobában a jó éjszakai alváshoz vagy a nappaliban egy kis nappali szunyókáláshoz.
 • Külső hővédő roló – Megakadályozza, hogy a napsugarak közvetlenül elérjék a tetőtéri ablak felületét, így otthona a napsütéses napokon is hűvös marad.
 • Redőny – Védelmet ad a külső környezeti hatások ellen, hogy otthonában teljes legyen a nyugalom.

A beépítő új VELUX tetőtéri ablakot épít be egy fekete cserepes tetőbe.