Új építési projekt VELUX tetőtéri ablakok bemutatása – tetőtér Innsbruckban
{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Építész: he und du; Fotók: David Schreyer

A ház védett övezetben áll, a falai kijelölik a telek határait.

Az új tetőtér mellett a he und du felújította a bejáratot és a földszint egy részét is.

Az új tetőnek azonban más a formája; a szűk utca fölött egy konzol lóg egy régi, dekoratív fa tartóelem felett.

A tetőtér kapott egy nagyméretű tetőtéri ablakot, egy bejáratot egy kis tetőteraszra, valamint rengeteg, különböző méretű VELUX ablakot.

A lakás bejárata az épület utolsó rendes emeletén található; a lakótérbe egy világos lépcsőházon keresztül jutunk be, amely a tetőre vezet.

A nyitott tér – az épület egyik oldaláról át lehet látni a másikra – egy nappali és egy éjszakai részre van felosztva.

Minden hálószoba kapott egy nagy tetőtéri ablakot, ami világosabbá teszi a helyet. A nyílások, ahol csak lehetséges, a szobák sarkaiban találhatók.

Új építési projekt VELUX tetőtéri ablakok bemutatása – tetőtér Innsbruckban
Építész: he und du; Fotók: David Schreyer

Elias Walch

a he und du építésze, Innsbruck

Itt határozottan elég tetőtéri ablakunk van – köztük egy a loggián. A falak mentén helyeztük el őket, hogy még több nappali fényt tükrözzenek vissza azokban a zónákban, ahol a helyiség magasságát meg kellett növelni, és azokban, ahol közvetlen napfényt és kilátást akartunk a csillagok és a felhők felé.

Építész: he und du; Fotók: David Schreyer

Az ilyen elhelyezés javítja a nappali fény minőségét a fehér falfelületeken való tükröződésnek köszönhetően.

Más esetekben a helyet azért választották, hogy megnöveljék az alatta lévő helyet – vagy lehetővé tegye a csillagok nézését az ágyból a házaspár szobájában.

A gyerekszobák játékos és praktikus beépített ágyakat és polcokat kaptak, rengeteg játékteret biztosítva a kis lakók számára.

Grafika

Építész: he und du; Fotók: David Schreyer

A nappali térben a teret három alulról érkező cső és egy kandalló strukturálja.

Balra, a loggia felé nézve, egy hosszú ablak alatt található a konyha szíve: egy nagy, fából készült asztal, amely a tűzhelyhez kapcsolódik.

Az innovatív, de egyszerű ötlet, hogy a tűzhely magassága az asztalhoz igazítható, lehetővé teszi, hogy a vacsoráknál nagy társaság is összegyűlhessen.

Ennél az esetnél használt VELUX termékek
VELUX INTEGRA® GGU tetőtéri ablak
Termékadatok

A projekt részletei

Projekt: Tetőtér-felújítás
Elhelyezkedés: Innsbruck, Ausztria
Építész: he und du, Innsbruck, Austria
Év:  2019
Terület: 138 nm
Fotók: David Schreyer