Beépítési megoldások

A tetőn végzett minden beszerelési munka szakértelmet és tapasztalatot, valamint megfelelő szerszámokat és anyagokat kíván. A VELUX beépítőtermékek rendszerét úgy terveztük meg és optimalizáltuk, hogy támogassa a beépítés folyamatát. A teljes VELUX beépítőtermék-rendszer használatával érheti el a lehető legjobb eredményt.

Beépítési megoldások

A tetőn végzett minden beszerelési munka szakértelmet és tapasztalatot, valamint megfelelő szerszámokat és anyagokat kíván. A VELUX beépítőtermékek rendszerét úgy terveztük meg és optimalizáltuk, hogy támogassa a beépítés folyamatát. A teljes VELUX beépítőtermék-rendszer használatával érheti el a lehető legjobb eredményt.

  • Pontosan illeszkedik az ablak méreteihez, és tökéletesen összekapcsolódik a tetőfedő anyaggal. A burkolókeret-készlet része az alátétfólia (BFX típus) vagy a hőszigetelő keret (BDX) is.

  • A hajtott szélű alátétfólia (BFX típus) vízszivárgás-/beázásmentesen kapcsolja össze a tetősík ablakot az alátétfóliával. Állítható szélességű vízelvezető csatorna van hozzá mellékelve, amely elvezeti az ablak feletti szakaszon az alátétfóliára került pára/csapadékvizet. A ZZZ 196 készlettel szélzáró csatlakozást is kialakíthat.

  • Hőszigetelő keret (BDX típus) kemény és rugalmas habbal a tetőszerkezetbe való szoros és biztonságos beépítéshez. Csökkenti a hőveszteséget és a hőhidak kialakulásának esélyét.

  • Párazáró réteg (BBX típus) beépítés segítő célszerszámmal a lég- és párazáró megoldásért.

  • Előregyártott ablakkáva belső burkolat az ablak körül (LSB/LSC/LSD típus) az egyszerű befejezéshez, alul függőeleges, felül vízszintes kialakítással. A lég- és párazáró csatlakozás kialakításához párafékező fóliát (BBX típus) is tartalmaz.

Új termékprogram a jövőbiztos beépítéshez

BASIC burkolókeret-készlet

(pl.: EDW MK06 1000)

 Burkolókeret-készlet minden időjáráshoz

Megerősített védelem a beázás ellen

Burkolókeret

Alátétfólia – BFX

ENERGY burkolókeret-készlet

(pl.: EDW MK06 2000)

Burkolókeret-készlet kiegészítő szigeteléssel

A BDX hőszigetelő keret csökkenti a hőveszteséget, és megszünteti a hőhidakat.

 

Burkolókeret

BFX alátétfólia

BDX hőszigetelő keret

Beépítési szintek

A VELUX tetőablakok két beépítési magasságot kínálnak – standard és süllyesztett módon is beépíthetők.

A süllyesztett burkolókeretekkel az ablakok tetősímuló és áramvonalas megjelenésűek, mivel a tetőtéri ablak 40 mm-rel mélyebbre építhető be a tetőszerkezetben, így a tetőtéri ablak kevésbé emelkedik ki a tetősíkból.

Az optimális energiahatékonyság érdekében az ablakbeépítése az ENERGY burkolókeret-készlettel és a benne található BDX hőszigetelő kerettel javasoljuk.

Tetősík ablak közepesen meredek hajlásszögű tetőben
 Standard beépítés 
Tetősík ablak közepesen meredek hajlásszögű tetőben süllyesztetten beépítési szinten
 Süllyesztett beépítési 

Standard beépítési szint

Süllyesztett beépítési szint

Csere-burkolókeretek

Kombinálja a VELUX tetőtéri ablakokat napelemekkel

A különleges kialakítású burkolókeret-rendszer tökéletesen összekapcsolja a VELUX tetőtéri ablakokat különböző gyártók napelemeivel. Megoldásunk egyszerű, biztonságos és hézagmentes integrációval biztosítja, hogy tetőtéri ablakai tökéletesen illeszkedjenek a tetőn elhelyezett napelemek közé. Így a tető optimálisan kihasználható energiatermelésre, a tető alatti lakótér pedig megfelelően ellátható természetes fénnyel és friss levegővel.

Extra hőszigetelés és védelem

Egy szakember ablakkeretet szerel be egy közepesen meredek hajlásszögű tetőbe
Hőszigetelő keret
Standard beépítési szint (BDX 2000)
Süllyesztett beépítési szint (BDX 2000F)
Egy szakember egy ablakot szerel be egy közepesen meredek hajlásszögű tetőbe
Hajtogatott szélű alátétfólia
Standard beépítési szint (BFX 1000)
Süllyesztett beépítési szint (BFX 1000F)

Burkolókeret-készleteinkben mindent megtalál, amire csak a legjobb beszerelési eredmény eléréséhez szükség van.

Válassza a BASIC burkolókeret-készletet, amely tartalmazza az időjárásálló beépítéshez szükséges BFX alátétfóliát.

Ha kiegészítő szigetelést szeretne, válassza az ENERGY burkolókeret-készletet, ami tartalmazza a BDX hőszigetelő keretet is, amely csökkenti a hőveszteséget és a hőhidak kialakulásának kockázatát.

 Önálló termékként a BDX 2000 megvásárolható a csoportos ablakösszeépítési megoldásokhoz.

 

Lég- és párazáró beépítés

A VELUX BBX párafékező fóliával pára- és légmentes beépítésre van lehetőség, ami megakadályozza a páralecsapódást a tetőszerkezetben. A párafékező fólia tökéletesen illeszkedik, és egyszerűen beilleszthető az ablakon található nútba.

Kiváló belső burkolat

Ha kész megoldást keres az ablakkáva belső burkolatának befejezéséhez a helyiségben, a VELUX burkolatokat egyszerű beszerelni, és nincs szükség kiegészítő festésre. Az ellenálló habosított PVC-ból készült VELUX belső burkolatok vízállók és karbantartásmentesek, és tökéletesen illeszkednek a tetőtéri ablakhoz. Az egyedi dizájn teret biztosít az extra hőszigetelő anyagnak, amely megakadályozza a hőhidak kialakulását.

A VELUX belső burkolatokhoz VELUX BBX párafékező fóliát is tartalmaznak.