Menekülőablak

GTL/GTU

tetőablak hajlásszög

Ha az épület lakóit biztonságban szeretné tudni, a menekülőablak biztosítja, hogy vészhelyzet esetén bárkit könnyen ki lehessen menteni az ablakon keresztül. Ezenfelül ez az ablak a zavartalan panoráma élményét nyújtja, mivel az ablakszárny a felső tengelye mentén nagy szögben kifelé nyílik, így Ön könnyen ki tud állni az ablakba.

Bizonyos épületekben az előírások megkövetelik a menekülőutak kialakítását. A tetősíkhoz képest 67° szögig felnyíló tetőablakok megfelelnek ezeknek a szabályozásoknak. Két változatban kaphatók: a GTL típus készre lakkozott fából, a GTU fehér, műanyag bevonatos fából készül.

A tetőtéri ablak beépítéséhez burkolókeretet is kell vásárolnia. 

Képgaléria

Tetőablak előnyök

 • A speciális felnyíló funkció kivételes külső hozzáférést tesz lehetővé 
 • Nagy nyílásfelület a panoráma kilátásért
 • Kényelmes alsó kilincses használat – magas térdfal esetén is beépíthető

Részletes ismertető

Fehérre festett
Fenyő
Karbantartásmentes
 • 1
  Menekülőút

  Menekülőút

  Ez az alsó kilincses felnyíló tetőtéri ablak menekülőútként használható. Vészhelyzet esetén a szárny 67°-ig felnyitható.

  A hétköznapi használat során a felnyíló ablak a teljes és akadálymentes kilátást, azaz a tökéletes panorámát nyújtja.

 • 2
  ThermoTechnologyTM

  Kiváló energiahatékonyság

  A tetőablak a szabadalmazott VELUX ThermoTechnology™ hőszigetelési rendszerrel készül, otthonában a hőérzet javul, a fűtésszámla csökken.
  Innovativitása fa ablakok esetén az ablakszerkezetben alkalmazott 100%-ban újrahasznosítható expandált polisztirol hablemez (EPS) hőszigetelő anyag. 
  Karbantartásmentes típus esetén az ablak fa magja hőkezelést kap. A hőkezelés a fa nedvességtartalmát akár 50%-kal is csökkenti, a nedvesség jobb hőszigetelő képességű levegőre cserélődik. 
  Válasszon ThermoTechnology™ rendszerrel ellátott tetőablakot kiváló hőszigeteléssel, jobb energiahatékonysággal és garantáltan kevesebbet fizet majd a fűtési energiáért.
  Fehérre festett
  Fenyő
  Karbantartásmentes
 • 3
  Természetes szellőzés

  Természetes szellőzés

  Engedjen friss levegőt otthonába, amikor házon kívül van vagy alszik, anélkül, hogy aggódnia kellene a biztonság vagy a rossz idő miatt. Billentse le a felső kilincset, és engedje be a friss, szűrt levegőt a szellőzőnyíláson keresztül.
  A beépített légszűrő javítja a belső klímát, mivel kívül tartja a port és a rovarokat. A szűrő újrahasználható, és könnyen tisztítható.
 • 4
  Panoráma kilátás

  Panoráma kilátás

  A VELUX menekülőablak az alsó kilincses felnyíló ablakok minden előnyét kínálja: zavartalan kilátás, alsó kilincs, beépített szellőzőnyílás és ThermoTechnologyTM.
 • 5
  Ablaktisztítás

  Hogyan tisztítsa a tetőtéri ablakot

  A külső üvegfelület megtisztításához fordítsa körbe az ablakszárnyat 180°-ban. A szárnyat rögzítse ebben a helyzetben a beépített retesszel a tokon található hüvelybe. 

  A levegőszűrő betét könnyen kivehető és hagyományos háztartási tisztítószerekkel kimosható. Ehhez teljesen fordítsa át az ablakszárnyat és rögzítse tisztítóállásban, majd húzza ki a betétet a tartósínből.
 • 6
  Karbantartás

  Karbantartás

  Ha meg akarja hosszabbítani VELUX tetőtéri ablaka élettartamát vagy csak javítana állapotán, forduljon hozzánk.
  A karbantartáshoz olyan termékeket kínálunk, amelyek jó szolgálatot tesznek, ha ki akarja cserélni a levegőszűrőt, el akar tüntetni egy karcolást, meg akarja olajozni a vasalatot, le akarja lakkozni az ablakot.

  A VELUX tetőablakokhoz 25 évig biztosítunk alkatrészeket. A legtöbb alkatrész nagyon könnyen kicserélhető akár házilag is és megvásárolható Alkatrész Webáruházunkban.

Válassza ki az Ön tetőtéri ablakát

A VELUX tetőtéri ablakok különböző anyagokból, különböző üvegezésekkel és többféle működtetési móddal kaphatók. 
Kattintson a megfelelő gombra további információért.

A tetőtéri ablak beépítéséhez burkolókeretet is kell vásárolnia.

 • Belső felület
 • Külső borítás
  A VELUX tetőtéri ablakokat alumínium külső borítással gyártjuk. Igénye szerint választhat réz, titáncink vagy színre festett alumínium változatot is.
 • Üvegezés

  2-rétegű üveg

  3-rétegű üveg

SZAKEMBEREKNEK


Építészek, kereskedők és kivitelezők figyelmébe – a lenti linkeken találnak további információt: műszaki leírást, beépítési tájékoztatót és tervezési segédletet.

A Szakembereknek menüpontra kattintva pedig beépítési filmeket, teljesítménynyilatkozatokat, csomóponti rajzokat tölthetnek le.