Kövesse az útmutatót

Egységes VELUX termékkommunikáció hét lépésben

Az online marketingnek sok buktatója van. Rengeteg internetes eszköz áll rendelkezésre, azonban megfelelő alkalmazás nélkül a kívánt eredmény gyakran elmarad.

Ez a szakasz a VELUX márkával kapcsolatos kommunikáció leggyakoribb buktatóit segít elkerülni. Az alábbi hét lépés nem csak a VELUX márka integritásának megőrzésében segít – ha Ön követi őket, hatékonyan kiaknázhatja a sikeres márkában rejlő remek értékesítési lehetőséget.

1. A VELUX márka védelme az Ön saját weboldalánA weboldalhoz saját, egyedi stílust és karakterjegyeket kell használni. A VELUX által készített anyagokat különálló, jól megkülönböztethető elemként, a VELUX dizájnra vonatkozó irányelveinek megfelelően kell kezelni.Az Ön weboldalán nem használhatók fel a VELUX alapvető dizájnelemei, illetve az ilyen elemek nem állíthatók be úgy, mintha az Ön vállalatának saját dizájnelemei lennének.

 

2. Használja helyesen a VELUX logótA VELUX logó egyedi márkaelem, alkotóelemei pedig szigorúan meghatározottak. A logó összetevői: a piros háttér előtt megjelenő fehér szöveg és a bejegyzett védjegy szimbólum. Fekete-fehér médiumok esetén a szöveg fekete háttér előtt is használható. Másolatok készítéséhez mindig a VELUX logó eredeti fájljait kell használni. A letöltési lehetőségekről érdeklődjön a VELUX Magyarország Kft. marketinges kollégáinál.Ne módosítsa a méretet, ne vágja körbe a logót, ne változtassa meg a színeket, illetve semmilyen más formában ne alakítsa át a logót.

Logónk nem használható együtt a versenytársainknak számító márkákkal, illetve a VELUX kompatibilis termékek megjelölésére.

3. Ne használja fel a VELUX színpalettáját
A saját weboldalán az Ön saját vállalati színpalettáját kell használnia. Termékeink követését elősegítendő, mindig támogatjuk a VELUX eredeti fényképeinek használatát.
Kérjük, ne használja fel a VELUX színpalettáját az Ön saját weboldalának általános dizájnjához, ebben az esetben ugyanis a felhasználók azt gondolhatják, hogy a VELUX Cégcsoporthoz kapcsolódó webhelyről van szó.

4. Fényképek, videók és ábrák használata

A VELUX online tárhelyéről eredeti, jóváhagyott fényképeket, videókat és ábrákat tölthet le. Az anyagok csomagokba rendezve, a rendelkezésre álló VELUX termékekhez és megoldásokhoz kapcsolva érhetők el. Noha nem kötelező az eredeti anyagok felhasználása, mégis javasoljuk, hogy vegye igénybe említett szolgáltatásunkat.

A minőséggel és a szerzői jogokkal kapcsolatos problémák miatt tilos fényképeket és ábrákat közvetlenül a VELUX weboldalairól kimásolni, illetve ilyen másolt képeket reklámcélokra felhasználni.


5. Ügyeljen a megfogalmazásra

VELUX® tetőtéri ablakok vásárlása…

Szeretjük a VELUX termékeket


A VELUX márkanév soha ne szerepeljen önmagában, csak jelzőként. Mindig társítson valamilyen leíró jelentésű szót (főnevet) a márkanevünkhöz – például VELUX tetőtéri ablakok, VELUX termék vagy VELUX Cégcsoport.

A kiegészítőket „tetőtéri ablakok kiegészítőkként” kell említeni.

Ügyeljen rá, hogy a VELUX márkanevet nagybetűvel írja. Ha a név először szerepel a szövegben, álljon utána a ® jelzés.

velux

„velux”

Szeretjük a VELUX-ot

A VELUX márkanév ne szerepeljen kisbetűvel vagy idézőjelben. Mindig használjon utána valamilyen leíró jelentésű szót (főnevet).

6. Az online marketing használata

Ha hatékonnyá szeretné tenni internetes marketingtevékenységét, akkor tökéletesen ismernie kell az ehhez szükséges speciális eszközöket. Ha szerzett már tapasztalatot a keresőmarketing (SEM), a keresőoptimalizálás (SEO), a közösségi médiára épülő marketing és a közösségi hálók (például a YouTube, az Instagram vagy a Twitter) használatáról, akkor az online marketing hatékonyságának növelése sem okozhat gondot.

Ha azonban globálisan ismert címkét (jelen esetben a VELUX védjegyet) kell használnia, akkor a marketingtevékenységek kezelése jóval bonyolultabbá válik.

Az alapszabályok

A lényeget összefoglalva: a VELUX védjegy csak akkor használható, ha a marketingtevékenység közvetlenül eredeti VELUX termékekhez vagy a VELUX tetőtéri ablakokkal kompatibilis termékekhez kapcsolódik. A VELUX védjegy nem használható arra, hogy növelje a versenytársak nem kompatibilis termékeit népszerűsítő weboldalak látogatottságát.

Ez a szakasz részletesen ismerteti a VELUX márkakereskedők számára kötelezően betartandó szabályokat. Ha Ön kompatibilis és nem kompatibilis termékeket egyaránt értékesít, kattintson további információért, és tanulmányozza a vonatkozó korlátozásokat.

Ebben az útmutatóban egyaránt szó esik majd a kompatibilis és nem kompatibilis termékekről. Ezeket a VELUX termékek versenytársainak számító termékeket a következőképpen határozzuk meg:

A kompatibilis termékek kompatibilisek a VELUX tetőtéri ablakokkal.

A nem kompatibilis termékek nem illeszkednek a VELUX tetőtéri ablakokhoz, és nem kompatibilisek velük.

7. A VELUX védjegy

Olyan egyedi márkanevet és védjegyet válasszon, amely segít, hogy vállalkozása kitűnjön a versenytársak közül, illetve amely kiemeli, hogy miért Önt érdemes választani a márkakereskedők közül.

A márkakereskedő (akár a VELUX márkakereskedői, akár mások) számára tilos a VELUX védjegyhez vagy a VELUX Cégcsoport bármilyen másik védjegyéhez tartozó jogok bármilyen formában történő bejegyzése. Ez a tiltás többek között a következőkre vonatkozik: 

  1. A VELUX Cégcsoport által bejegyzett védjegyeket tartalmazó védjegyek bejegyzése. 
  2. A VELUX Cégcsoport által bejegyzett védjegyeket tartalmazó vállalatnevek bejegyzése (például VELUX Márkakereskedő Kft. vagy VELUX Rolók Bt.).
  3. A VELUX Cégcsoport által bejegyzett védjegyeket tartalmazó domainnevek és e-mail-címek bejegyzése (például www.velux-arnyekolok.hu, www.velux-alegjobbaron.hu vagy www.arnyekolokaveluxtol.hu).

Általános szabály, hogy a VELUX Cégcsoport szellemi tulajdonának számító elemeket tilos a VELUX Cégcsoport előzetes írásbeli beleegyezése nélkül használni.

A felsorolt irányelvek megsértése esetén a VELUX Cégcsoport jogi részlege írásbeli figyelmeztetést küldhet. Ha két héten belül nem orvosolja a problémákat a szabályoknak megfelelően, a VELUX Cégcsoport további értesítés nélkül megszüntetheti Önnel az üzleti kapcsolatot.