{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Dizájn: Floreat Homes; Fotók: Torben Eskerod

Az Egyesült Királyság azon országok közé tartozik, ahol a sorházak ezernyi változatban léteznek. Radbrook Village, a Floreat Homes, a környék profi házépítőjének új települése többféle típust kínál. Radbrook Village parkokkal körülvett település, Shrewsbury városközpontján kívül.

Bőséges kert veszi körül a település minden házát. A Radbrook Village elegánsan illeszkedik a környékbe, köszönhetően a vörös téglával és gerinctetővel burkolt diszkrét, hagyományos formáknak, amelyeket az emberek otthonos megjelenésük miatt szeretnek.

Ahhoz, hogy versenyképes maradjon az ingatlanpiacon, a Floreat Homesnak olyan koncepciókkal kellett előállnia, amelyek megfelelnek a folyamatosan fejlődő családok igényeinek és az együttélés új formáinak.

A ház három hasonló méretű hálószobával rendelkezik, mindegyik körülbelül 12 négyzetméter, ami sokféle felhasználást tesz lehetővé, az egyik a földszinten található, a fürdőszoba mellett. A nappali nincs összeköttetésben más helyiséggel, ami nagyfokú rugalmasságot biztosít a használatnál. A ház legnagyobb helyisége az étkezővel kombinált konyha. A boltíves mennyezet és az ebből adódó nagyvonalú belmagasság barátságos, világos megjelenést kölcsönöz a térnek, ami a nagy, hosszú szobákból gyakran hiányzik.

Sorházak Shrewsbury-ben, VELUX ablakokkal Dizájn: Floreat Homes; Fotók: Torben Eskerod

Dizájn: Floreat Homes; Fotók: Torben Eskerod

Mivel a konyha mögött praktikus tároló található, a tetőtéri ablakok jelentették a legjobb megoldást, hogy optimális természetes fényt biztosítsanak ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. A tetőtéri ablakok esős éghajlaton különösen alkalmasak, mivel legalább kétszer annyi fényt szolgáltatnak, mint az azonos méretű függőleges ablakok. Ezenkívül az egész helyiség szellőztetésére szolgálnak.

A racionális elrendezésnek van néhány más luxus vonása is. A VELUX tetőtéri ablakkal felszerelt fürdőszobával és a fénytől elárasztott lépcsőházzal a ház nagyobbnak és szellősebbnek tűnik. A tények megerősítik a megjelenést: az ablakok stratégiai elhelyezése optimális levegőcserét tesz lehetővé a házban, nemcsak hangulatossá, hanem egészségessé is teszi.

Grafika

Dizájn: Floreat Homes; Fotók: Torben Eskerod

A földszint minden négyzetméterét optimálisan kihasználják, és lehetővé teszi a maximális rugalmasságot.

A lépcső feletti tetőtéri ablak megvilágítja a ház közepét, egy olyan területet, ahol általában nincs nappali fény. A kompakt első emelet csak a feltétlenül szükséges helyiségekből áll – két hálószobából és egy fürdőszobából.

A fényárban úszó, nagyvonalú és modern fürdőszobának köszönhetően azonban messze nem átlagos.

Ennél az esetnél használt VELUX termékek
VELUX electric roofwindow GGU
Termékadatok

A projekt részletei

Projekt: Sorházak
Elhelyezkedés: Shrewsbury, Egyesült Királyság 
Építész: Floreat Homes
Év: 2019
Fotók: Torben Eskerod