Új építési projekt, amely VELUX tetőtéri ablakokat mutat be - panzió Aldinghamben
{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Építész: Blee Halligan, London és British West Indies

A Five Acre Barn, a Leiston melletti Aldringhamben, Suffolk található szálloda egy nagy földterületen fekszik, a fák között, mégis a főút mellett.

A hely neve tökéletesen leírja a helyszínt – miután évekig Londonban éltek és dolgoztak, a tulajdonosok, Bruce Badrock és David Woodbine vásároltak egy régi pajtát öt hold földdel, hogy életük új fejezetét kezdhessék vidéken.

Választásuk Suffolk megyére esett, egy festői, nyüzsgő vidékre, amely mindössze két órányi autóútra van Londontól, és népszerű hétvégi kirándulóhely.

A Blee Halligan, egy meglehetősen fiatal, de már nagyon sikeres és díjnyertes építésziroda a régi lakóházat egy új épületből álló kortárs épületegyüttessé alakította át, amely egy lepusztult keleti szárnyat és egy felújított pajtát váltott fel.

A tulajdonosok sok munkát maguk végeztek: ők öntötték a betonpadlót, ők bútorozták be a belső tereket, és ők végezték a kertészkedést is a hatalmas területükön.

A pajtából közösségi tér lett, nagyvonalú közös nappali és étkezővel, valamint a tulajdonosok lakásával.

Az új szárny hat hálószobát tartalmaz, amelyek egy jól megvilágított folyosó mentén helyezkednek el, kis asztalokkal és hangulatos fülkékkel.

Új építési projekt, amely VELUX tetőtéri ablakokat mutat be - panzió Aldinghamben
Építész: Blee Halligan, London és a British West Indies; Fotók: Sarah Blee

Greg Blee

a Blee Halligan, London és a British West Indies építésze

A tetőtéri ablakok lehetővé teszik az optimális keresztszellőzést, valamint romantikus kilátást nyújtanak a fák teteje felett az ég felé, közvetlenül az ágyból

Építész: Blee Halligan, London és a British West Indies; Fotók: Sarah Blee

Az új építmény egy összetett variáció a nyeregtető témájára.

A nyers zsindelybe burkolt költséghatékony favázas szerkezet kissé alacsonyabb, mint a pajta.

A Greg Blee által „hídnak" nevezett régi és új rész közötti kapcsolat – ellentétben az épülettel – sötét színének köszönhetően beleolvad a környezetbe.

Nem tűnik ki az épületegyüttes harmadik részeként. Ugyanazokat a sötétszürke ablakokat használják az új és a régi szárnyban is. A homlokzatokon és a tetőn található fa zsindelyek kiemelik a bővítmény modern és szoborszerű megjelenését.

Grafika

Építész: Blee Halligan, London és a British West Indies; Fotók: Sarah Blees

Minden egység egy nappali részből és egy fürdőszobából áll a földszinten, valamint egy ágyból a tető alatti hangulatos sarokban, amelyeket nagyméretű tetőtéri ablakok világítanak meg. Ezek nélkül nem lehetett volna ilyen elrendezést létrehozni.

Minden szoba más és más, mindegyik nagyszerű ízléssel és a legapróbb részletek iránti szeretettel berendezve.

Az erkélyajtók a ferde mennyezetről megvilágított napsütötte szobákból közvetlenül a vad, illatos kertbe vezetnek.

A VELUX ablakok használata nemcsak a helyiség optimális természetes szellőzését tette lehetővé, hanem különböző szögekből érkező fénnyel is gazdagította a belső tereket.

Ennél az esetnél használt VELUX termékek
VELUX INTEGRA® GGU tetőtéri ablak
Termékadatok

A projekt részletei

Projekt: Panzió, új építés és átalakítás
Elhelyezkedés: Aldingham, Nagy-Britannia
Építész: Blee Halligan, London és British West Indies
Év:  2018
Költség: 500 000 £
Terület: 400 nm
Fotók: Sarah Blee