Beépítési megoldások

A tetőn végzett beépítési munkák szakértelmet és tapasztalatot, valamint megfelelő szerszámokat és anyagokat kívánnak. A VELUX beépítőtermékek rendszerét úgy terveztük és optimalizáltuk, hogy támogassa a beépítés folyamatát. A teljes VELUX beépítőtermék-rendszer használatával érheted el a lehető legjobb eredményt.

Beépítési megoldások

A tetőn végzett beépítési munkák szakértelmet és tapasztalatot, valamint megfelelő szerszámokat és anyagokat kívánnak. A VELUX beépítőtermékek rendszerét úgy terveztük és optimalizáltuk, hogy támogassa a beépítés folyamatát. A teljes VELUX beépítőtermék-rendszer használatával érheted el a lehető legjobb eredményt.

  • Pontosan illeszkedik az ablak méreteihez, és tökéletesen összekapcsolódik a tetőfedő anyaggal. A burkolókeret-készlet része az alátétfólia (BFX típus) vagy a hőszigetelő keret (BDX) is.

  • A hajtott szélű alátétfólia (BFX típus) vízszivárgás-/beázásmentesen kapcsolja össze a tetősík ablakot az alátétfóliával. Állítható szélességű vízelvezető csatorna van hozzá mellékelve, amely elvezeti az ablak feletti szakaszon az alátétfóliára került pára/csapadékvizet. A ZZZ 196 készlettel szélzáró csatlakozást is kialakíthat.

  • Hőszigetelő keret (BDX típus) kemény és rugalmas habbal a tetőszerkezetbe való szoros és biztonságos beépítéshez. Csökkenti a hőveszteséget és a hőhidak kialakulásának esélyét.

  • Párazáró réteg (BBX típus) beépítés segítő célszerszámmal a lég- és párazáró megoldásért.

  • Előregyártott ablakkáva belső burkolat az ablak körül (LSB/LSC/LSD típus) az egyszerű befejezéshez, alul függőeleges, felül vízszintes kialakítással. A lég- és párazáró csatlakozás kialakításához párafékező fóliát (BBX típus) is tartalmaz.

Burkolókeret készletek a hibátlan beépítéshez

Burkolókeret készletünk mindent tartalmaz, ami a hibátlan és biztonságos beépítéshez szükséges.

Válaszd BASIC beépítési megoldásunkat BFX alátétfóliával a vízzáró beépítéshez. Vagy az extra hőszigetelésért dönts az ENERGY készlet mellett, amelynek része a BDX hőszigetelő keret is. Így csökkentheted a hőveszteséget és a hőhidak kialakulásának esélyét.

BASIC burkolókeret-készlet

(1000-es típus)

Burkolókeret-készlet minden időjáráshoz

Önálló beépítésekhez.

Megerősített védelem a beázás ellen

Burkolókeret

Alátétfólia – BFX

ENERGY beépítési megoldások

(2000-es típus)

Burkolókeret-készlet kiegészítő szigeteléssel

Önálló beépítésekhez és csoportos összeépítésekhez.

A BDX hőszigetelő keret csökkenti a hőveszteséget, és megszünteti a hőhidakat.

 

Burkolókeret

BFX alátétfólia

BDX hőszigetelő keret

Beépítési szintek

A VELUX tetőablakok két beépítési magasságot kínálnak – standard és süllyesztett módon is beépíthetők.

A süllyesztett burkolókeretekkel az ablakok tetősímuló és áramvonalas megjelenésűek, mivel a tetőtéri ablak 40 mm-rel mélyebbre építhető be a tetőszerkezetben, így a tetőtéri ablak kevésbé emelkedik ki a tetősíkból.

Az optimális energiahatékonyság érdekében az ablakbeépítése az ENERGY burkolókeret-készlettel és a benne található BDX hőszigetelő kerettel javasoljuk.

Tetősík ablak közepesen meredek hajlásszögű tetőben
Standard beépítési szint
Tetősík ablak közepesen meredek hajlásszögű tetőben süllyesztetten beépítési szinten
Süllyesztett beépítési szint

Burkolókeretek standard beépítési szinthez

Burkolókeretek süllyesztett beépítési szinthez

Csere-burkolókeretek

Kombinálja a VELUX tetőtéri ablakokat napelemekkel

A különleges kialakítású burkolókeret-rendszer tökéletesen összekapcsolja a VELUX tetőtéri ablakokat különböző gyártók napelemeivel. Megoldásunk egyszerű, biztonságos és hézagmentes integrációval biztosítja, hogy tetőtéri ablakai tökéletesen illeszkedjenek a tetőn elhelyezett napelemek közé. Így a tető optimálisan kihasználható energiatermelésre, a tető alatti lakótér pedig megfelelően ellátható természetes fénnyel és friss levegővel.

Hőszigetelő keret és alátétfólia

A BDX hőszigetelő keret csökkenti a hőveszteséget és megakadályozza a hőhidak kialakulását a tetőablak környezetében. A rugalmas és merev hab kombinációja szorosan illeszkedő, energiahatékony beépítést tesz lehetővé a tetőszerkezetben.

A külső héj rugalmas, alakítható a gyors beépítés érdekében.

A BFX alátétfólia tökéletes illeszkedést és vízzárást biztosít a tetőtéri ablak, a tetőszerkezet és a tetőfólia között. Könnyű vele dolgozni. Csak helyezd a tetőablak felső éléhez és görgesd le.

Az állítható vízelvezető csatornát a BFX tartalmazza. A csatorna elvezeti a vizet a tetőablak környezetéből.

Egy szakember egy ablakot szerel be egy közepesen meredek hajlásszögű tetőbe
Hőszigetelő keret (BDX)
Egy szakember ablakkeretet szerel be egy közepesen meredek hajlásszögű tetőbe
Alátétfólia (BFX)

Párafékező fólia

A VELUX BBX párafékező fóliával pára- és légmentes beépítésre van lehetőség, ami megakadályozza a páralecsapódást a tetőszerkezetben. A párafékező fólia tökéletesen illeszkedik, és egyszerűen beilleszthető az ablakon található nútba.

Belső burkolat

Ha kész megoldást keres az ablakkáva belső burkolatának befejezéséhez a helyiségben, a VELUX burkolatokat egyszerű beszerelni, és nincs szükség kiegészítő festésre. Az ellenálló habosított PVC-ból készült VELUX belső burkolatok vízállók és karbantartásmentesek, és tökéletesen illeszkednek a tetőtéri ablakhoz. Az egyedi dizájn teret biztosít az extra hőszigetelő anyagnak, amely megakadályozza a hőhidak kialakulását.

A VELUX belső burkolatokhoz VELUX BBX párafékező fóliát is tartalmaznak.

Tetőtéri ablakok csoportos összeépítése