MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ ÉLETMÓDHOZ:

Tetőtéri ablakaink jobb és egészségesebb beltéri klímát biztosítanak a következő generációk számára. 80 éve fejlesztjük tetőtéri ablakainkat egészségünk és környezetünk védelme érdekében. Éppen ezért ambiciózus célokat tűztünk ki magunk elé. 2041-re  szén-dioxid-semlegesek szeretnénk lenni. Tetőtéri ablakaink tartós és minősített fából készülnek. De még többet is tehetünk. Termékeink fenntarthatóságát növelhetjük, és korszerűsíthetjük a felhasznált anyagokat tetőablakaink intelligensebbé tételéhez – minimálisra csökkentve a szénlábnyomukat. Így 2030-ra a VELUX tetőtéri ablakok 50%-kal kevesebb szén-dioxid-kibocsátást okoznak majd, csomagolásuk pedig műanyagmentes lesz, 100%-ban újrahasznosítható, egyetlen anyagból.

Miért? Mert ez a mi természetünk: It's our nature.

WWF (World Wide Fund for Nature) együttműködés

A WWF-fel (World Wide Fund for Nature) közösen erdők megóvásával ellentételezzük eddigi szén-dioxid-kibocsátásunkat.  Emellett csökkentjük teljes értékláncunk jövőbeli szén-dioxid-kibocsátását a Párizsi éghajlatvédelmi egyezmény 1,5 °C-os csökkentést célzó irányvonalával összhangban.

Ez lényegében a Lifetime Carbon Neutral (teljes karbonsemlegesség).


Kilépünk a szénzónánkból

„Vállaljuk, hogy 2041-re elérjük a Lifetime Carbon Neutral vállalásait, így elnyeljük 100 év szén-dioxid-kibocsátását, és csökkentjük jövőbeni karbonlábnyomunkat.

– David Briggs, VELUX Cégcsoport, CEO

Csomagolásunkban a zéró műanyagra törekszünk

Mérföldkőhöz érkeztünk! Napjainkban a gyárainkból kikerülő tetőtéri ablakaink 90%-a műanyagmentes csomagolásban kerül kiszállításra.

Sikerült kiküszöbölnünk az egyszer használatos műanyagot, amit FSC tanúsítvánnyal rendelkező kartonból készült, papír alapú csomagolásra cseréltük.

Célunk, hogy 2030-ra 100%-ban karbonsemleges vállalat legyünk és felére csökkentsük a CO2 kibocsátásunkat a teljes értékláncunkban.

Tuddjon meg még több információt csomagolási ambícióinkról (angolul).

A WWF-fel közös erdő-védelme a szén-dioxid levegőből történő lekötésének és a biodiverzitás megőrzésének hatékony módja.
Vállaljuk, hogy csökkentjük károsanyag-kibocsátásainkat, hogy megfeleljünk a Párizsi éghajlatvédelmi egyezmény irányvonalának
WWF (World Wide Fund for Nature) együttműködés