A változás pozitív dolog. Segít új fényben látni a régi dolgokat. Néha érdemes apróbb dolgokat megváltoztatni otthonodban. Ez nemcsak praktikus, de abban is segít, hogy jobban érezd magad otthonodban. Most nézd meg új szemszögből a tetőteret is. Tudtad, hogy itt is javíthatod a beltéri levegőminőséget?

Elég fény jut be? Ha nem vagy benne biztos, kérdezz meg egy építészt, vagy nézd meg weboldalainkat. A napfény hiánya egyszerűen megoldható új tetőablakok beépíttetésével, vagy a tetőablakokat a függőleges ablakokkal kombinálva. Foltos a fal? Fesd át! Nem érzed otthonosnak? Szerezz be szobanövényeket és díszeket – vagy cseréld le a régi kanapét.

Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Gondolj a tetőtér felújítására új barkácsprojektként. Ha nem tudod, mikor kezdj hozzá, eláruljuk: a mai napnál nincs jobb alkalom.

A kis változtatások négy előnye

1. Nagyobb ablakfelület

Ha úgy érzed, hogy kevés napfény jut a tetőtérbe, egyszerűen megoldhatod a problémát. Mi lenne, ha beépítenél egy napfényforrást? Érdemes lehet fontolóra venned a tetőablakok beépítését. Tudtad, hogy egy tetőablak beszerelése csupán két órát vesz igénybe? A földszinti és az első emeleti ablakok elosztása is hozzájárul az ideális megvilágításhoz, ami akár 40%-kal is növelheti a házba jutó napfény mennyiségét. A kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező ablakok beépítése ráadásul segíthet pénzt és energiát spórolni.

2. Hibrid szellőztetőrendszer

A hibrid szellőztetőrendszer hatékonyan működik. A tetőablakok és a fűtés automatikus vezérlése révén kombinálja a mechanikus és a természetes szellőzést. Nyaranta az ablakok és a lépcsőház természetes módon hűtik az épületet, például a kéményhatás révén, amely hatékony levegőcserét biztosít. Télen a mechanikus szellőztetés segít fenntartani a beltéri levegő jó minőségét, valamint csökkenteni a páratartalmat.

3. Hatékony árnyékolás

A külső árnyékolás hővédelmet biztosít a túlmelegedés ellen. Csökkenti a belső tér melegedését nyaranta, és komfortos környezetet biztosít a helyiségekben egész nap, minden évszakban. Tudtad, hogy a külső árnyékolás csökkentheti otthonod belső hőmérsékletet nyaranta? A hővédő fényzáró rolók segítenek csökkenteni a zajt az esős éjszakákon. A fényzáró rolók teljes sötétséget is biztosítanak, amely segíti a jobb alvást.

4. Okosotthon

Az okosotthon nem csupán az elfoglalt családok kedvenc és praktikus segítője. Az okosrendszerek egy kicsit egyszerűbbé teszik az életet egy egészséges otthonban. A hőmérsékletet, a páratartalmat és a szén-dioxid-szintet mérő érzékelők beszerelése nagyon egyszerű, és lehetővé teszi a beltéri levegőminőség figyelését. Az alkalmazással vezérelheted a tetőablakok működését, szellőztetésre állíthatod őket, és lehúzhatod a redőnyöket vagy becsukhatod az ablakokat, ha esni kezd.

Tudtuk, hogy a VELUX tetőablakokat szeretnénk használni, mivel a márka a minőségének és a hatalmas termékválasztéknak köszönheti a hírnevét.

Patrick, tulajdonos

Egy ablakbeépítő új VELUX tetőablakot épít be egy fekete cserepes tetőbe.

Más helyiségek is érdekelnek a projektedhez?