Vezérelje otthonát a Schedule and Automations nyújtotta lehetőségekkel


Tanulmányok az általunk belélegzett levegővel kapcsolatban

A VELUX vállalatnál minden nap azon dolgozunk, hogy minél jobb beltéri klímát és több napfényt biztosítsunk. Tudjuk, hogy a rossz beltéri levegő belélegzése negatív hatással lehet az egészségre. Mivel időnk nagy részét zárt térben töltjük, az életünk során bevitt élelmiszer, víz és levegő 55%-a az otthonunk beltéri levegője nyújtotta környezetből származik, ezért természetes, hogy ezt, a beltéri környezetből származó levegőt lélegzünk be (Sundell, 2004b).

Összehasonlításként: 15 kg levegőt fogyasztunk naponta, míg a legtöbb ember napi 2 kg vizet és élelmiszert fogyaszt (Nilsson, 2008). Ez rengeteg levegő, így minden nap gondoskodnunk kell arról, hogy a lehető legegészségesebb legyen. Mivel jelenleg sokan dolgozunk otthonról, gondoskodnunk kell arról, hogy beltéri klímánk egészséges környezet legyen számunkra és azon emberek számára, akikkel együtt élünk.

 

A VELUX ACTIVE segít fenntartani az egészséges beltéri klímát

A VELUX ACTIVE with NETATMO-val gondoskodni tudott arról, hogy éjjel-nappal fenntartsa a jó beltéri klímát. Az érzékelőknek köszönhetően rábízhatta magát a VELUX ACTIVE-ra és általa működtethette VELUX termékeit, amikor a szén-dioxid szintje, a hőmérséklet, valamint a páratartalom túl magas vagy túl alacsony. Ezt hívjuk klímaautomatizálásnak.

2021 májusában azonban bevezettük a Schedule and Automation funkciót a VELUX ACTIVE alkalmazásunkban. Ez a funkció már azt is lehetővé teszi, hogy olyan napi ütemezést hozzon létre, amely illeszkedik a napi rutinjához.

Schedule and Automation

Az ütemezési funkció lehetővé teszi, hogy személyre szabott ütemezést hozzon létre minden külön helyiséghez. Minden helyiségre vonatkozóan létrehozhat külön automatizálást, illetve később szerkesztheti, engedélyezheti, letilthatja és törölheti azt. Ez lehetővé teszi, hogy VELUX termékei működését otthonához és személyes időbeosztásához igazítsa.

Az Ütemezett vezérlés és a Klímaautomatizálás között az a különbség, hogy az Ütemezett vezérlés esetén Ön állítja be a követelményeket. A klímaautomatizálás esetén a VELUX ACTIVE érzékelők szükség szerint működtetik termékeit az egészséges beltéri klíma fenntartása érdekében. Az Ütemezett vezérlés mindig felülírja a klímavezérlést, a kézi működtetés pedig az Ütemezett vezérlést. Így mindig teljes mértékben Ön vezérelheti a termékeit.