Hogyan válasszam ki a megfelelő tetőablakot?

Egyszerű útmutatónk bemutatja az öt legfontosabb szempontot, amelyet érdemes figyelembe venni az új tetőablak kiválasztásakor.

  • Javaslatunk, hogy a helyiség üvegezett felülete legalább az alapterület 10%-a legyen; így biztosítható a maximális mennyiségű nappali fény. Szívesen segítünk a helyiségnek megfelelő VELUX tetőablak méretének kiválasztásában.

  • Tetőablakaink három különböző működtetési opcióval készülnek, amelyek mindegyike különböző igényeket elégíthet ki. Minden attól függ, hogy hol szeretnéd elhelyezni az új VELUX tetőablakot.

  • Minden VELUX tetőablak alapfelszereltségként 2-rétegű üvegezéssel kapható, de szükség esetén 3-étegű üvegezést is kérhetsz. Az igényeidtől függetlenül hiszünk abban, hogy meg tudjuk találni a számodra megfelelő tetőablak-üvegezést.

  • Új tetőablakodat különböző típusú bevonattal kérheted: fehér poliuretánnal és színtelen lakkal. Mindegyik más-más helyiséghez ideális, ezért szívesen segítünk kiválasztani a megfelelőt.

  • Válassz VELUX fényzáró rolót, hővédő rolót vagy redőnyt, hogy teljes mértékben kihasználhasd új tetőablakod előnyeit. Akár jól szeretnél aludni éjszaka, akár a napfényt szeretnéd kizárni, kiegészítőink tökéletesen illeszkednek az új tetőablakhoz.

A tetőablakok nyitása és zárása

Tetőablakainkhoz különböző működtetési opciókat választhatsz:

Távirányítós működtetés

Tetőablakaid egyetlen gombnyomásra kinyílnak vagy becsukódnak – amire éppen szükség van. Attól sem kell félned, hogy lakásod elázik egy hirtelen támadt esőben, mert az ablakok az első cseppek érzékelésekor automatikusan becsukódnak.

Ha ehhez még a VELUX App Control kiegészítőt is megvásárlod, az összes elektromos/napelemes VELUX tetőablakodat, árnyékolódat és redőnyödet is vezérelheted a mobilodról.

Ha szereted az okosrendszereket, a VELUX ACTIVE with NETAMO beltéri klímaszabályozót ajánljuk, amely az időjárási adatok, valamint az otthonodban mért páratartalom és szén-dioxid-szint alapján gondoskodik az egészséges környezetről. Segítségével kényelmesen, az ágyból szellőztetheted ki a párás fürdőt zuhanyzás után. Hagyd, hogy otthonod kiszolgálja igényeidet!

Kézi működtetés

A függőleges ablakokhoz képest a tetőablakok működtetése teljesen új élmény lesz.

Billenő tetőablakok: Ezek az ablakok egy középső tengely mentén fordulnak el. Ha könnyen elérhető magasságban vannak, a felső kilincs használatával nyithatod őket. Az ilyen típusú ablakok nagyszerű kilátást biztosítanak a környékre, és több helyet hagynak a bútoroknak. Ha a tetőd kissé magasabb beépítést tesz lehetővé, vagy magasabb a térdfal, alsó kilinccsel nyitható tetőablakra lesz szükséged.

Felnyíló tetőablakok: Ha fontos a zavartalan kilátás és az, hogy kiállhass az ablakba, felnyíló tetőtéri ablakaink jelentik a megoldást tetőtéri helyiségeidhez. Ablakszárnyuk teljes mértékben kifelé nyílik, így akadály nélkül élvezheted a ház körüli panorámát.

Jó tudni

Bármelyik működtetési opciót is választod, az összes tetőablakunk szárnyát megfordíthatod, és ebben a helyzetben rögzítheted az üveg külső oldalának egyszerű tisztításához.

A tetőablakok üvegezése

Szeretnénk segíteni, hogy az élet fontosabb dolgaival foglalkozhass, ezért ablaküveg-választékunkkal gondoskodunk arról, hogy ki tudd iktatni a zavaró tényezőket. Íme néhány tipp:

Jöhet hideg vagy meleg

Évszaktól függetlenül szeretjük magunkat jól érezni otthonunkban. A fűtési szezonban – és az előtte és utána lévő néhány hétben – bizonyára te is szeretnéd otthonodban tartani a meleget. Ablakaink nagyszerű hőszigetelő üvegezésének köszönhetően elfelejtheted a kinti zord időt, és élvezheted a kellemes hőmérsékletet a lakásban.

Új házad új tetője számára jövőálló megoldás dukál: válasz 3-rétegű üvegezést 64-es vagy 66-os üvegváltozattal, amely 1,0 W/m2K-es Uw-értékkel rendelkezik (ez a hőszigetelés szintjét jelzi, az alacsonyabb értékek a jobbak).

A forgalom és az eső zaja

Attól függően, hol élsz, a kívülről beszűrődő zajok komoly problémát okozhatnak, és megzavarhatják otthonod nyugalmát. Városi környezetben a 64-es és a 68-as üvegtípust javasoljuk, amelyek 35 dB-es Rw-értékkel rendelkeznek (ez a zajcsökkentés szintjét jelzi, a magasabb értékek a jobbak). Ha érzékenyebb vagy a zajra, vagy forgalmas út mellett élsz, válaszd a 66-os üvegváltozatot, amely 37 dB-es zajcsökkentést biztosít. Közeli repülőtér vagy autópálya esetén nagyra fogod értékelni a 62-es üvegváltozat 42 dB-es zajcsökkentését.

Az esőzaj sem fogja megzavarni álmodat, ha 64-es, 68-as, 66-os vagy 62-es üvegváltozatot választasz.

Kevesebb házimunka

A szennyeződéstaszító bevonatnak köszönhetően kevesebb idődet fogja elvenni az ablaktisztítás, és jobban élvezheted a kilátást. Ezt a speciális, könnyen tisztítható bevonatot a 64-es és a 66-os üvegváltozat kapta meg.

Biztonságérzet

A váratlan problémákra nehéz felkészülni. Tetőablakainkat azonban edzett üveggel szállítjuk. Ez azt jelenti, hogy a külső ablaktábla a megszokottnál erősebb, így jobban ellenáll az extrém időjárásnak, például az erős viharoknak és a jégesőnek. Ha fontos számodra otthonod és családod védelme, a laminált biztonsági üvegből készült 68-as, 66-os és 62-es üvegváltozat lehet a neked való. A biztonsági üveg szilánkjai még akkor sem hullanak a lakásba, ha az üveg betörik.

Ha különösen napos helyen élsz, a 68-as, 66-os és 62-es üvegváltozatot ajánljuk a figyelmedbe, amelyek a káros UV-sugarakat kiszűrve megakadályozzák a bútorok és a berendezés kifakulását.

Belső kivitel

Tetőablakainkat három különböző belső bevonattal vásárolhatod meg:

  • Fehér poliuretán bevonatos tetőablak: Ez az ablak fából készül, amelyet poliuretán bevonattal látunk el, majd fehérre lakkozunk. Így ezzel a VELUX termékkel egyszerre élvezheted a nagyszerű hőszigetelés és a nedvességállóság előnyeit. Az ablak felülete tartós, karcálló és különösen hosszú élettartamú. Válaszd azokhoz a helyiségekhez, amelyekben minimális karbantartási igényű ablakra van szükséged, vagy ahol magas a páratartalom (ilyen például a konyha vagy a fürdő). Tipp a karbantartáshoz: Az ablak felülete nem igényel karbantartást.<br /> <br />

  • Fa tetőablak színtelen lakkozással: Ezeket az ablakokat a tartósság jegyében tömör fenyőfából készítjük. A fa felületét kiváló minőségű, oldószermentes színtelen lakkal kezeljük és védjük. Tökéletes választás a természetes hatású belső terekhez, nappalikhoz és hálókhoz. Tipp a karbantartáshoz: Négyévente végezd el a fa kezelését (csiszold le a régi lakkot, majd vigyél fel újat).

  • Fehérre festett tetőablak: Ezeket az ablakokat tömör fenyőfából készítjük, majd kiváló minőségű, oldószermentes fehér lakkal borítjuk. A fehérre festett ablakokat Prémium tetőablak kínálatunkban találod. Válaszd azokhoz a helyiségekhez, amelyekbe fehér, modern hangulatú ablakokat szeretnél. Tipp a karbantartáshoz: Hétévente végezd el a felület kezelését (csiszold le a régi lakkot, majd vigyél fel újat).

Árnyékolók és redőnyök

A kiegészítők felszerelése jelenti az utolsó simítást, amivel teljessé teheted otthonod kényelmét és megjelenését. Gondold át az igényeidet, és kombináld szabadon a külső és a belső termékeket.

Hővédelem nyáron

Külső termékeink megállítják a perzselő napsugarakat, még mielőtt elérhetnék az ablaküveget. Külső hővédő rolók, hővédő fényzáró rolók és redőnyök közül választhatsz.

Hőszigetelés télen

Ha kiegészítő hővédő réteget keresel otthonod és a zord külvilág közé, válassz kiegészítőink közül, amelyek pajzsként védik a tetőablakot. Segítenek telente a szobában tartani a meleget. Fényzáró dupla pliszék, hővédő fényzáró rolók, redőnyök közül választhatsz.

Teljes sötétség

Különböző hatékony fényzáró árnyékoló megoldásokat kínálunk, amelyek szövete/anyaga áthatolhatatlan a fény számára. Fényzáró rolók, duo fényzáró rolók, fényzáró dupla pliszék (mindegyik számos különböző színben kapható), hővédő fényzáró rolók és redőnyök közül választhatsz.

Fényszabályozás árnyékolással

A kiválasztott árnyékoló színe befolyásolja a fényszűrés mértékét. A jó hír, hogy rengeteg szín közül választhatsz. A fényáteresztő roló segít megőrizni a magánszférát, miközben a fényt beengedi, a fényáteresztő pliszé dekoratív megoldás a fény szabályozására, míg a reluxa vízálló megoldást biztosít a párás helyiségekhez.

A rovarok távoltartása.

Szúnyoghálóink a belső falra (belső burkolatra) felszerelt átlátszó hálóból állnak. Segítenek, hogy nemkívánatos betolakodók nélkül élvezhesd a friss levegőt.

Esőzajcsökkentés

Külső termékeink tompítják a tetőablak üvegén kopogó esőcseppek zaját. Külső hővédő rolók, hővédő fényzáró rolók és redőnyök közül választhatsz.

Otthonod biztonságban

Megvédheted tetőablakodat a különböző káros behatásoktól (például a jégesőtől), otthonodat pedig a tetőn keresztül bejutni próbáló betörőktől. Válaszd redőnyeinket!

Egy ablakbeépítő új VELUX tetőtéri ablakot épít be egy fekete cserepes tetőbe.