Cserélje le régi tetőtéri ablakát újra!

Nézze meg mikor és miért érdemes! 

Amikor pazarolja az energiát
Észre sem vesszük, de a régi tetőtéri ablakok az utcát fűtik. Hiába működik kifogástalanul az ablak, minél régebbi, annál rosszabb hőszigetelő képességű. Az Uw érték méri a hőszigetelő képességet, mely minél alacsonyabb, annál jobban szigetel az ablak. Tudta, hogy több mint felére csökkenhet a hőveszteség, ha ablakot cserél?

Mit nyerhet az ablakcserével?

Javul a hőszigetelés: 2-szer jobb hőszigetelés!

Például egy 2003-ban vásárolt VELUX tetőtéri ablak cseréje után a hőveszteség 60%-kal csökken, ha VELUX Standard Plus ablakot vásárol (régi ablak Uw = 2,8 W/m2K, új Standard Plus ablak Uw = 1,1 W/m2K), illetve 54%-kal csökken, ha a legolcsóbb VELUX Standard tetőablakot választja (régi ablak Uw= 2,8 W/m2K, új Standard ablak Uw = 1,3 W/m2K)

Melegebb lesz a szobában

A hőérzet teljesen megváltozik a szobában, tapasztalataink szerint a helyiség belsejében 1-2 °C-kal, az ablak környezetében pedig akár 5 °C-kal is melegebb lehet.

Csökken a fűtési költség

Minél kevesebb energia jut ki a házból, annál kevesebbet kell költeni az elveszett energia pótlására, így a fűtési költségen megspórolt pénzt a családi kassza más kiadásaira fordíthatja.
Amikor húz a hideg
Ha a téli hónapokban az ablak közelében hideg van, mozog a levegő, mert huzatos az ablak, ne várjon tovább az ablakcserével! Óvja egészségét, hisz a rosszul szigetelt ablak az általános közérzetét és hőérzetét is befolyásolja. Óvja pénztárcáját, hisz a fűtésszámla egy részét feleslegesen fizeti.

Nézze meg mit nyerhet ablakcserével!

Mit nyerhet az ablakcserével?

Tökéletesen záródik az ablak

A ma kapható VELUX tetőtéri ablakok légzárása kiváló, a legmagasabb légzárási osztályba sorolhatók. Ezen felül teljesen egyedi és innovatív hőszigetelési rendszerünk, a ThermoTechnologyTM gondoskodik arról, hogy a hideg levegő és a szél ne találjon utat az ablakon át a beltérbe.

Kevesebb por jut be

Az ablakszárnyon gumitömítés fut körbe, így az ablak „légmentesen” záródik a tokhoz. Ráadásul az ablakba beépített szellőzőnyílásban szűrőfiltert helyezünk el, így amikor a szellőzőnyílást kinyitja, biztos lehet benne, hogy szűrt friss levegő áramlik a lakásba. 

Kevesebb utcazaj szűrődik be

Azokban az órákban, amikor fontos a pihenés (alvás) és a nyugalom (tanulás, munka), sokat ér, ha az ablak a kinti zajokat távol tartja. A gumitömítés, a ThermoTechnologyTM rendszer és a választott ablaküvegezés hármasa ezt is lehetővé teszi Önnek. A zajszint csökkentésére több lehetőség közül is választhat.

Amikor a fa elöregedett és gombásodik
A tetőszerkezet hiányosságai vagy az évtizedeken át lecsapódó pára kikezdte a tetőtéri ablak anyagát? Csakúgy, mint a betegségeknél, itt is a kiváltó okot kell megszüntetni, a tünetek kezelése nem vezet eredményre. A gombák jelenléte a lakótérben károsan hat az egészségre, fejfájást vagy allergiát okozhat. A látványa is zavaró.

Nézze meg mit nyerhet ablakcserével!

Mit nyerhet az ablakcserével?

A tetőszerkezet hibáit kijavítják

Mindenképpen törekedjen arra, hogy az ablakcserével egyidejűleg az ablak körüli tetőszerkezet javítása is megtörténjen. A szükséges anyagok a VELUX választékban elérhetők:

  • Alátétfólia - megakadályozza, hogy a cserép alá kerülő nedvesség az ablak közelébe juthasson
  • Hőszigetelő keret - a tetőtéri ablak és a szarufa közötti pár centis rések kritikusak, ezeket tölti ki
  • Párafékező fólia - a gipszkarton vagy lambéria alatt megakadályozza, hogy a bentről kifelé vándorló pára vízként kicsapódva a tetőszerkezetbe jusson és ott károkat okozzon

Esztétikusabb megjelenés

A VELUX tetőtéri ablakok használatra készek, nem kell lakkozni vagy festeni őket a beépítés után. Látványuk kifogástalan, tapintásuk kimondottan kellemes. 

Akár 100% karbantartásmentes tetőtéri ablak

A műanyag bevonatos tetőtéri ablakaink olyan speciális poliuretán bevonattal rendelkeznek, mely nem csak UV-álló, de utólag festést sem igényel, egyáltalán nem szükséges a felületet évtizedekkel később sem festeni.

Amikor az üveg homályos 
Az üveg elöregedett, az üvegtáblák közötti gáztöltés elszivárgott, ezért a szigetelőképessége jelentősen lecsökkent. Ráadásul a szerkezetbe nedves levegő is bejutott, és a pára „munkába kezdett”. A kilátást akadályozzák a kialakult foltok. E probléma orvoslása az ablak cseréjével oldható meg.

Nézze meg mit nyerhet ablakcserével!

Mit nyerhet az ablakcserével?

Zavartalan kilátás

Az ablakon tökéletesen ki tud látni, semmi nem zavarja Önt abban, hogy a környezet látványát élvezhesse.

Több természetes fény

A 2014 óta forgalmazott VELUX tetőtéri ablakok 10%-kal nagyobb üvegfelülettel rendelkeznek, miközben a tetőben a nyílás mérete változatlan maradt.
Ne feledje! A fény élet. Az ablak cseréjekor lehetősége van a fényviszonyokat megváltoztatni: az ablak méretét megnövelni vagy a helyiségbe a meglévő mellé plusz tetőtéri ablakot beépíttetni. 

Fokozott biztonság

Minden VELUX tetőtéri ablakban a külső üvegtábla edzett üvegből készül, melynek ellenálló képessége 6-8-szorosa az úsztatott üvegének. Jó szolgálatot tesz jégeső esetén.
Ha olyan üvegezésű tetőtéri ablakot választ, melyben a belső üvegtábla ragasztott üvegből készül, még nagyobb biztonságban tudhatja családját és értékeit. Az üvegdarabok nem esnek be a szobába, a biztonsági fólia egyben tartja a törött üvegtáblát.

Amikor az ablak nem záródik
Hosszú évek alatt a tetőtéri ablakok elvetemedhetnek (a szarufa és a tetőlécezés száradása miatt a fa tetőszerkezet mozog) és amikor az ablak az eredeti formáját elveszti, bizony gondot okozhat egy olyan egyszerű művelet is, mint az ablak kinyitása vagy becsukása. De a deformálódott ablakkal a vasalat sem tudja a lépést tartani. Ha akuttá válik a helyzet, döntsön az ablak cseréje mellett. 

Nézze meg mit nyerhet ablakcserével!

Mit nyerhet az ablakcserével?

Vetemedésmentesség és mérettartás

Fa tetőtéri ablakok: A válogatott, nagy tömörségű, kiváló minőségű első osztályú fenyő faanyag, és a speciális rétegragasztási eljárás garantálja a nagyfokú szilárdságot, a tartósságot és a vetemedéssel szembeni ellenálló képességet – hosszú éveken át.
Műanyag bevonatú tetőtéri ablakok: A hőkezelt fa magra egyenletes, öntéssel felvitt poliuretán bevonat kerül. Rendkívül tartós, formatartó. Nedvességgel szembeni kiemelkedő ellenállása miatt
kitűnő választás magas páraterhelésű helyiségekbe, mint a fürdőszoba.

Tetőtéri ablak ajánlatunk

Hogyan zajlik a régi tetőtéri ablakok cseréje?  

A tetőtéri ablakok cseréje sok esetben nem tart tovább egy napnál és minimális porral jár.
Nézze meg a videónkat! 

Válasszon szakembert!

beépítő


Bízza a tetőablakcserét hozzáértő kezekre! Ajánlott Beépítő partnereink esetén biztos lehet abban, hogy tetőtéri ablaka  hosszú évekig megelégedésére szolgál majd és a beépítés minden minőségi elvárásának megfelelően történik.